Проблематичният (в тон с основната си тема) „The Professor and the Madman“ най-накрая ще се появи по екраните, пък било то и без благословията на Мел Гибсън и режисьора Фархад Сафиния, които загубиха съдебното дело срещу Voltage Pictures. Филмът вече има премиерна дата и по този повод получаваме и нов трейлър.

Припомняме, че „The Professor and the Madman“ разказва истинската драматична история за създаването на емблематичния Оксфордски английски речник. През 1857 г. професор Джеймс Мъри (Мел Гибсън) започва да съставя първото издание на речника, като добавя повече от 10 000 думи, дошли от доктор Уилям Майнър (Шон Пен) – затворник в лудница за криминално проявени…

Имахме доста големи очаквания към „The Professor and the Madman“ – нямаше как иначе, при наличието на толкова интересна история и подобен творчески екип, но надеждите за нещо наистина качествено бяха попарени от първия трейлър, както и, разбира се, от проблемите на продукцията и налагането на студийната версия на филма, предвождана от П. Б. Шемран. Този нов трейлър ни изглежда малко по-добре, но не дотолкова, че да загърбим скептицизма си. Както казахме и миналия път, надяваме се да грешим и крайният резултат да си заслужава.

Режисьор на „The Professor and the Madman“ е Фархад Сафиния („Апокалипто”), заменен от П. Б. Шемран. Автори на сценария са Джон Бурман, Тод Комарники и Фархад Сафиния, по книгата на Саймън Уинчестър. В ролите освен Мел Гибсън и Шон Пен, са Натали Дормър, Йоан Грифит, Джереми Ървайн, Стив Куган, Лорънс Фокс, Дженифър Ейл и др.

Премиерата на филма в кината и VOD е на 10 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като фен на биографичните филми се радвам, че ще излезе този филм. Силно се надявам, че ще успее да ни потопи в периода. Винаги когато гледам подобни филми обръщам внимание на предметите от които са заобиколени героите и понякога атмосферата е наистина уникална!

  2. Nope, това не става …
    Щон Пен някак си не е ‘релевантен’ от поне 10 години…
    Последният път когато ми разказа и каза нещо бе с MILK.…