Английският режисьор Джо Райт вече е определил следващия си проект, след като приключи пост-продукцията на дългоочаквания „The Woman in the Window”, който ще събере на екрана Ейми Адамс, Джулиан Мур и Гари Олдман и който ще видим на екран този октомври. След това, според ексклузивната новина на Variety, Райт ще поеме адаптацията на още една история от периода на Втората световна война. Този път това ще бъде филм по книгата на Ерик ЛарсънIn The Garden of Beasts” от 2011 г.

In The Garden of Beasts” е документална книга, която разказва историята на Уилям Дод – американският посланик в Германия между 1933 и 1937, който става свидетел на въздигането на Хитлер на власт. В началото Берлин изглежда прекрасно на Дод, професор по история, и семейството му, които започват да свикват с живота в друга държава. Постепенно обаче Дод започва да се тревожи и да предупреждава американското правителство за набъбващите напрежения, за насилието над евреи и за приемането на нови закони, цензуриращи свободата на пресата.

in-the-garden-of-beasts-20190307

Историята звучи доста интересно, различен подход от този на стотиците филми за Втората световна, които сме гледали. Освен самия Дод, другата изключително интересна фигура в книгата е дъщеря му Марта, която по време на събитията преминава през развод, вероятно има афери с един Гестапо офицер и един съветски шпионин, и с времето се забърква надълбоко в задкулисната игра на участниците във войната.

Със сигурност виждаме защо Джо Райт се е захванал с екранизация именно на тази история. Той има голям успех най-вече с историческите си драми, дали „Изкупление”, дали „Ана Каренина”, дали „Най-мрачният час” – когато се захваща с история, разположена в миналото, Райт обикновено успява да предостави повече от солидни резултати. Всъщност истината е, че с изключение на „Пан”, който изглеждаше покъртително още от трейлърите, всичките му досегашни проекти са общо взето задоволителни. Имаме му вяра като режисьор и се интересуваме от всеки следващ нов проект. По този повод обаче трябва да кажем, че „Stoner”, за който бяхме разказвали – проектът му с Кейси Афлек и Томи Лий Джоунс, май не е претърпял никакво развитие откакто го споменахме последно и изглежда, че поне за момента не се придвижва напред.

In The Garden of Beasts” ще бъде продуциран от Том Ханкс и Гари Гойцман и засега все още се спекулира дали Ханкс ще изиграе главната роля. Изглежда като идеален проект за него, но е възможно той да реши да си остане само с продуцентската роля. Със сигурност ще следим внимателно новините около кастинга, както за Уилям Дод, така и за Марта. Все още не се знае кой ще адаптира и сценария, съответно сме далеч от планиране на премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *