Много обичаме слухове – особено когато в тях става въпрос за Джим Джармуш и негови бъдещи творчески планове. Те всъщност не са много „бъдещи”, а по-скоро настоящи, защото в момента полага „последни щрихи” върху новото си, този път кърваво и (предполагаме) вдъхновяващо „платно”, определяно като зомби-комедия. Дали в Кан ще рискуват да го поканят – по тази тема се гадае, но пък новите детайли около „The Dead Don’t Die” са свързани с премиерна дата и афиширане на пълния актьорски екип.

Още от средата на миналата година беше ясно, че не само феновете на разни млади звезди като Селена Гомес и Остин Бътлър ще очакват с нетърпение това зомби-приключение, а и почитателите на колосалните Тилда Суинтън, Бил Мъри, Стив Бушеми и Адам Драйвър. Преди дни FocusFeatures имаха удоволствието да съобщят и целия актьорски екип – към споменатите вече имена се включват Том Уейтс, Иги Поп, RZA, Клои Севини, Дани Глоувър, Кейлъб Ландри Джоунс, Роузи Перез, Сара Драйвър и Каръл Кейн.

От официалната информация на студиото става ясно, че „The Dead Don’t Die“ ще се появи на кино на 14 юни – и това е всичко, което ни интересува най-живо в момента. Разбира се, никак няма да се изненадаме, ако Джармуш се появи с Тилда и Адам на Кроазет (бяха чудесни при представянето на любимия ни „Само любовниците остават живи“ и „Патерсън”) – само сериозно ще завиждаме на акредитираните там журналя, (повечето от) които с всяка изминала година пишат все по-скучни ревюта…

Обичаме Джим Джармуш и всичките му идеи за шантави филми и очакваме с нетърпение неговата зомби-забежка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *