Джордан Пийл реши да изпревари рекламната канонада от приключилия ранo тази сутрин Super Bowl (тази година тя беше по-слабичка от обикновено, но все пак има какво да  се види) и представи 60-секундния спот на втория си режисьорски проект – „Us“, още вчера вечерта, използвайки новия subreddit на продуцентската си компания Monkey Paw Productions.

Припомняме, че „Us“ разказва историята на Аделейд Уилсън (Лупита Нионг‘о), която се завръща в дома си от детството край морето, заедно със своя съпруг Гейб (Уинстън Дюк) и двете си деца (Шахади Райт Джоузеф и Еван Алекс), за да изкарат едно идилично лятно бягство от напрегнатото ежедневие. Преследвана от необяснима и неразрешена травма от миналото ѝ, усложнена от поредица зловещи съвпадения, Аделейд усеща, че параноята ѝ достига критични нива, докато тя става все по-сигурна, че нещо лошо ще сполети близките ѝ. След като прекарват напрегнат ден на плажа с техните приятели (Елизабет Мос и Тим Хайдекър), Аделейд и семейството ѝ се връщат в къщата и когато нощта се спуска, те откриват четири, държащи се за ръце фигури, които стоят на прага им…

https://www.youtube.com/watch?v=5fnbhWoWaVM

Засега ни харесва видяното в рекламите и се надяваме „Us“ наистина да не е толкова социално ангажиран, колкото беше дебютът на Пийл „Бягай!“, за който той спечели „Оскар“ за оригинален сценарий. Обещанията са за по „straight forward“ хорър сюжет, стъпващ по-смело на територията на жанра и силно се надяваме те да се сбъднат. Освен това се надяваме на някаква по-интересна „врътка“, свързана с двойниците. Определено ни е любопитно какъв ще е крайният резултат.

Режисьор и сценарист на „Us“ е Джордан Пийл („Бягай!“). В ролите са Лупита Нионг‘о, Уинстън Дюк, Елизабет Мос, Тим Хайдекър, Яхия Абдул-Матийн, Ана Диоп, Шахади Райт Джоузеф, Мадисън Къри, Еван Алекс, Кали Шелдън, Ноел Шелдън и др.

Щатската премиера на филма е 15 март, а малко преди това ще бъде показан на фестивала SXSW.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *