Нямаше как да се разминем със Super Bowl реклама на „Капитан Марвел“ („Captain Marvel”) – знаем, че той бележи първата солова изява на жена герой във филмовата вселена на Marvel, и изглежда подходящо (напълно в тон с времената) да се хвърли малко girl power сред врящия тестостерон на футболния сблъсък, а и останалите реклами. Само ни се искаше да не е толкова очевидно всичко – с началната реплика „да покажем на момчетата как се прави“ и таглайна, повторен няколко пъти в спота: Higher, further, faster!

Но както и да е, няма да се впускаме в подобни разговори, има и други неща за отразяване, а няма много време. В добавка към Super Bowl рекламата на „Капитан Марвел“ прибавяме още два телевизионни спота и един клип, които дебютираха откакто последно писахме за филма, когато видяхме десет character постери.

Super Bowl спот

ТВ спот

https://www.youtube.com/watch?v=uRQgQ26rUic

Клип

Ще се повторим като кажем, че не сме особено развълнувани за „Капитан Марвел“ и интересът ни към него е главно свързан с това, че Капитан Марвел по всяка вероятност ще бъде важен герой в „Отмъстителите: Краят“. И причината не е в това, че главният герой е жена – същото беше и в „Жената чудо“, пък той ни харесва – а защото, съдейки по рекламите, филмът ни изглежда като една от по-генеричните, конвейерни продукции на Marvel. Единственото, което ни радва, е ретро сетингът и младият Ник Фюри.

Действието на „Капитан Марвел“ се развива в миналото, през 90-те години на ХХ в. В центъра на историята е пилотът Каръл Денвърс (Бри Ларсън), която благодарение на ДНК на извънземните крий придобива свръхсилите, която я правят Капитан Марвел. В началото на филма тя живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд от космически полицаи, наречени Старфорс. Когато след инцидент Денвърс се озовава на Земята, тя открива потиснати спомени от миналото си и се превръща в единствената надежда на хората, хванати в капана на войната между крий и извънземната раса скръл, предвождана от злия Талос (Бен Менделсон).

плакат

Режисьори на „Капитан Марвел“ („Captain Marvel”) са Анна Боден и Райън Флек („Mississippi Grind”, „Half Nelson”), а сценарият е дело на Мег Лефов („Отвътре навън“), Никол Пърлман („Пазители на галактиката“), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“) и Лиз Флахив & Карли Менш („Glow“). В ролите са Бри Ларсън, Джуд Лоу, Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Джимон Хонсу, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото и др.

Премиерата е 8 март 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Младият Фюри е най-ценното в този филм. С наближаването на премиерата на „EngGame“ започва да се увеличава интереса ми и към „Captain Marvel”. Поне на рекламите изглежда все по-обещаващо… Дано „Lucasfilm“ успеят да вземат назаем начинът, по който „Marvel“ разгръщат своите истории и “ Star Wars“ отново започне да радва недоволните си фенове по начинът, по който „Marvel“ успява!??