scary-stories-to-tell-in-the-dark-20190204

Както всяка година по време на Super Bowl, и тази получихме куп трейлъри на някои от най-популярните и очаквани загалвия, като „Играта на играчките”, „Отмъстителите” и „Капитан Марвел”. Много се радваме обаче, че сред тях се намери място и за нещо малко по-рисково, но все пак несъмнено качествено – новия проект на Гийермо дел Торо, „Scary Stories to Tell in the Dark”.

Наскоро ви разказахме първите подробости, които разбрахме за проекта – адаптиран от популярната поредица книги с кратки разкази на Алвин Шуорц с илюстрации на Стивън Гемъл, пълнометражният филм ще разкаже историята на „група тийнейджъри, които трябва да разрешат мистерията на внезапните страховити убийства, които стават в техния град.”

От четирите мини-трейлърчета, които можете да гледате по-надолу, „Scary Stories to Tell in the Dark” ни изглежда супер за това, което трябва да бъде. Важно е да се знае, че става дума за екранизация на детска книга, а не 18+ хорър. Филмът ще се цели по-скоро към тийнейджърите и си го представяме горе-долу като смеска между „Goosebumps” и „Лабиринт” от гледна точка на тон и атмосфера.

В четирите тийзъра виждаме четири различни „чудовища”, които изглеждат повече от преракрасно. Въпреки че не знаем колко основна роля има Дел Торо в проекта, очевидно е, че стилът и естетиката му са инкорпорирани. Промо-кадрите са едновременно много красиви и доста страшни, и поне на нас ни изглеждат адски обещаващо.

Засега не е ясно как тези различни чудовища ще бъдат инкорпорирани в общата история на филма, но предстои за разберем. Освен това със сигурност рекламната кампания тепърва ще се задейства. Ще очакваме пълен трейлър в следващите месеци, но за сега ще се задоволим с тези няколко секунди и един отявлено ужасяващ плакат, вдъхновен от една от рисунките на Гемъл:

плакат

download

Режисьор на „Scary Stories to Tell in the Dark” е Андре Овредал („The Autopsy of Jane Doe”), а сценарият е написан от Дан и Кевин Хейгеман („Lego: Филмът“). Всеобщия ни любимец Гийермо дел Торо изпълнява основно продуценска и консултантско-сценаристка роля. Сред актьорите ще видим Зоуи Колети, Остин Ейбрамс, Гейбриъл Ръш, Майкъл Гарза, Остин Зейджър, Джил Белоуз, Лорейн Тусан, Натали Гензърн и Дийн Норис.

Премиерата на „Scary Stories to Tell in the Dark” е на 9 август 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Има потенциала да се превърне в един от най-чаканите от мен филми тази година (особено предвид литературния първоизточник). Дано не разочарова, тийзърите са жестоки.

  2. Явно няма да стана почитател на „твърдия“ хорър. Филми като „То“, „Майка!“ (ако изобщо този филм е хорър) или този тук не могат да предизвикат кино-фенското в мен. Действат ми по този начин – https://youtu.be/724YxBAJw98
    Виж – „Манди“, „От здрач до зори“, „Аз съм легенда“ „Нито звук“ са друго нещо. Шедьоври !

  3. Е, то новият „То“ е мноооооого далеч от понятието „хорър“ 🙂 (даже все повече се чудя кому е нужно въобще да правят втора част 🙂 )…

    1. Разбира се, че „То“ е хорър, било то и генеричен такъв. Втората част е неизбежна най-вече заради колосалния финансов успех на първия филм.

    2. Мисълта ми беше, че поне „на документи“ 🙂 „То“ може и да се води хорър, ама реално погледнато (поне според мен) в самия филм нямаше нищо, ама съвсем нищичко плашещо, което да оправдае този етикет. Лично мнение, разбира се- просто за мен филма си беше пълна бутафория и в нито един момент не ми подейства плашещо (даже напротив- в доста моменти бях на границата да се разсмея 🙂 )… Е, най-вероятно „повредата“ може и да е в „моя телевизор“, де 😉 – просто се бях заредил предварително с прекалено високи очаквания и може би заради това се разочаровах толкова… Да, прав си- трупането на повече кинти ще бъде единствената причина, която да оправдае създаването и съществуването на „То-2″…