shaft-img-01-20190210

Макар и на преклонната 70 годишна възраст, любимецът на всички Самюъл Л. Джаксън изкарва повече филми на година от Стивън Сегал и Долф Лундгрен взети заедно и вече е трудно да му следим филмографията. Помните ли, че през 2000 година Джаксън участваше в успешната екшън-комедия „Шафт“? А случайно да помните, че този филм е част от поредица, датираща още от началото на 70-те години, където Ричард Раундтри играеше главната роля?

Е, ние почти бяхме забравили и ето, че днес миналото напомня за себе си с първи трейлър на най-новия филм в поредицата, озаглавен (отново) просто „Шафт“ („Shaft“).

Вижте за какво става въпрос и после ще се хвърлим в дискусии…

Можем да гледаме как Сам Джаксън играе шах в продължение на 3 часа и пак ще сме доволни. Самият трейлър го показва в типичната за него комедийна bad-ass светлина и гарантира тонове one-liners и забавни екшън моменти. Интересно е, че тук имаме сблъсък на три поколения – Джаксън отново играе Джон Шафт, докато Ричард Раундтри се завръща като неговия баща и на преден план имаме синът на Шафт, изигран от Джеси Т. Ъшър, което пък от своя страна е добър сблъсък между „старите кучета“ и новото поколение.

На пръв поглед Ъшър не стои добре и не ни харесва особено, но тепърва предстои да видим филма, за да дадем финална оценка. Не сме огромни фенове на поредицата и не сме гледали много от по-старите епизоди, но на днешна дата все още важи девизът „Колкото повече Сам Джаксън – толкова по-добре“, така че ще му хвърлим едно око като излезе.

В завършек ви предлагаме синопсис на филма, както и официален постер.

Джей Джей – Джон Шафт (в ролята Джеси Т. Ъшър) може да е експерт по кибер-охрана с диплома от MIT, но, за да разкрие смъртта на най-добрия си приятел, ще има нужда от образовение, което може да бъде предадено само от баща му. Отсъстващ през по-голямата част от живота на сина си, Джон Шафт (в ролята Самюел Л. Джаксън) се съгласява да му помогне, навигирайки го през опасните улици на Харлем. По пътя им той има за цел не само да помогне на сина си, но и да уреди проблем от личен и професионален характер.

плакат

Режисьор на „Шафт“ („Shaft“) е Тим Стори („Ченге за един ден“), по сценарий на Кениа Барис („Black-ish“) и Алекс Барноу („The Goldbergs“). В ролите освен Самюъл Л. Джаксън, Ричард Раундтри и Джеси Т. Ъшър ще видим още Реджина Хол, Александра Шип, Мат Лаурия, Тайтъс Уеливър и Клиф „Метод Мен“ Смит.

Премиерата на филма по кината е насрочена за 14 юни, като две седмици след това ще излезе и по Netflix. Любопитно е колко хора въобще ще дадат пари, за да го гледат на голям екран, вместо да изчакат и да го гледат у дома?

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. имам първият Шафт на двд и си мисля,че Ричард Раундтрий играеше не баща,а чичо,ако не се лъжа.много хубав филм иначе