love-death-robots-trailer

Love, Death and Robots”, антологията от 18 анимирани късометражни филма, събрани и продуцирани от Дейвид Финчър и Тим Милър, вече си има тийзър трейлър. Разбираемо той  не показва нищо от сюжетите, но пък виждаме за части от секундата различните стилове на анимация, обещани в първоначалното обявление на проекта. Покрити са множество анимационни медиуми, от 2D до фотореалистично 3D. Кадрите, поставени на твърдо техно и начинът, по който изображенията премигват през екрана, ни карат моментално да си представяме усещането, което ще ни създаде този проект.

Официалният синопсис на „Love, Death and Robots” гласи, че „одушевени млечни продукти, воини-върколаци, полудели роботи, боклучени чудовища, ловци на глави киборги, извънземни паяци и кръвожадни демони от ада – всички те се събират в 18 анимирани истории за 18-годишна публика”. Това ще е антология от анимации за възрастни, които ще бъдат леко обезпокояващи и донякъде неприятни за гледане, но неминуемо много интригуващи – още от сега не можем да отделим поглед от екрана.

Вижте тийзъра, но сме длъжни да предупредим, че като повечето проекти на Финчър, и този е строго и единствено за пълнолетна публика, която не е на работното място (или, както се казва, NSFW).

Невъзможно е да не сме развълнувани. А имайки се предвид, че според някои източници, „Love, Death and Robots” освен визията си за зряла аудитория, ще се занимава и с теми за „пораснали” като расизъм, държавничество, война, свободна воля и човешката природа, ентусиазма ни вече скача до небето. Избраните късометражни филми са пресяти от стотици автори и истории от Финчър и Милър, като някои от артистите са открити от Милър още преди десетилетия. Проектът освен това е наистина глобален – аниматорите са от Унгария, Франция, Корея, Канада и други.

По всякакъв начин този проект ни гъделичка любопитството и е нещо, което няма да изпуснем. Ужасно много ни говори това, че труд е вложен в стилизиране на заглавието- „LOVE DEATH + ROBOTS” – вниманието към детайла и специфичността показват, че проекта е правен с огромна любов и страст. Фактите освен това показват, че колаборацията между Дейвид Финчър и Тим Милър вече е произвеждала незабравими, зашеметяващи резултати – двамата работиха заедно по хипнотизиращите начални надписи на Финчъровия „Мъжете, които мразеха жените” – на колко други филми от преди 8 години си спомняме кредитите?

Първият път, когато чухме за „Love, Death and Robots”, доста неща все още бяха неясни, особено около това кога ще излезе. Сега с голямо удоволствие разбираме, че това ще се случи още другия месец – на 15 март. Прилагаме и първия официален плакат, който също е невероятно стилизиран и вкаран в цялостната визия и усещане на проекта, така че няма как да не ни кефи максимално.

love-death-robots-poster

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Аз пък даже се изхитрих 🙂 , след първото гледане натиснах трейлъра на „пауза“ и с мишката почнах да кликам бавничко-бавничко в търсене на „по- пикантни“ и брутални кадри 🙂 (‘ко да се прай, воайорът в мен се обади 🙂 )…

   П.П. Същия „подход“ използвах преди и на трейлъра на „Нимфоманката“ на фон Триер 🙂 (а там наистина имаше мнооооооого какво да се види 🙂 🙂 )…

  2. Оф, можеш да движиш кадър по кадър с клавишите за по-голямо, по-малко (запетайка и точка на същите, това само ако не знаеш разбира се).

  3. Благодарско, Точка 🙂 ! Честно, не го знаех това. Току що го пробвах- емииий, друго си е, направо ми прави кеф да превъртам така кадър след кадър 🙂 (а и е естествено къде-къде по- прецизно, отколкото досегашния гърч с мишката 🙂 ). Толкова отдавна имам комп, ама никога не съм бил особено навътре с тия технологии (тегля си музика, филми, чета из нета,ползвам социални мрежи и горе-долу с това се изчерпват компютърните ми познания- типичния консуматор съм, ползвам нещата, ама не се замислям как работят 🙂 ). Сега чак нямам търпение да намеря пак онзи, нецензурирания трейлър на „Нимфоманката“ и да го изгледам вече така, по новия начин (или пък май направо ще набарам нещичко от колекцията си с филми за възрастни 🙂 🙂 )…

 1. Equals Sex :). Надървящо, френетично, готино монтажирано. Остава да достави.

  1. Някой да ме поправи, ако греша, но май всичките си TV Shows ги пускат наведнъж, и т’ва едва ли ще е изключение

 2. Брутално и ангажиращо вниманието изглежда засега! Рекламата е монтирана много динамично и това подгрява здраво, дано и самите истории грабват! Или поне половината, пак ще сме доволни!

 3. Изглежда страхотно дори и само на хартия. Даже и трейлърът гледах. Чака се в не работно време!