Дейвид Финчър и Тим Милър
Дейвид Финчър и Тим Милър

Netflix се съюзява с Дейвид Финчър и Тим Милър, за да доведат до публиката антологична анимирана поредица, наречена „Love, Death & Robots”. Спокойно можем да кажем, че това е едно от най-пленителните изречения, които сме имали възможността да напишем в последно време. Откъде въобще да започнем да изброяваме потенциала на този проект?

Дейвид Финчър ни е сред най-големите любимци от много години. Комбинацията от изключителния му пословичен перфекционизъм и извратения му вкус отдавна го е заковала сред най-обичаните ни творци. Тим Милър пък ни отвя всички с постижението, което беше първия „Дедпул”, но освен това нека не забравяме, че един от най-интересните кредити в неговото резюме е като креативен надзорник на анимацията в „Скот Пилгрим срещу света”, което веднага ни подсказва ясно изразен артистичен подчерк.

Love, Death & Robots” ще представлява серия от 18 късометражни анимационни филма с насоченост към порасналата аудитория, които ще показват разнообразие от анимирани стилове, от 2D до фотореалистична компютърна графика. Епизодите също така ще използват анимацията, но няма да се задоволят с нея като жанр, а ще показват различни истории, вариращи между хорър, научна фантастика и комедия. Тийзът е, че героите в различните филмчета включват „одушевени млечни продукти, войници-върколаци и побъркани роботи”, а в промо- кадрите, които ще видите по-долу, забелязваме да има и прасе-Хитлер.

Ето го официалното изказване на Тим Милър за пресата:

Love, Death & Robots” е проектът ми мечта. Комбинира любовта ми към анимацията и към невероятните истории. Среднощните филми, комиксите, книгите и списанията с фантастична насоченост ме вдъхновяват от десетилетия, но до сега бяха избутани в страничната ниша на нърд-културата, от която аз бях част. Толкова шибано развълнуван съм, че креативният пейзаж най-сетне се промени достатъчно, че анимация, насочена към възрастни, да може да стане част от широкия културен разговор.”

Всеки епизод на антологията е с различен креативен екип зад него, като Netflix са казали, че проектът е „глобална инициатива”, което подозираме, че ще ни даде много свеж поглед и непознати творци. Финчър и Милър, заедно с Джошуа Донен, работил с Финчър по „Mindhunter“ и „House of Cards“, служат като изпълнителни продуценти. За сега премиерна дата не е обявена, но се надяваме да видим това откачено и изключително интригуващо начинание до края на годината.

love-death-robots-image-1 love-death-robots-image-2 love-death-robots-image-3 love-death-robots-image-4

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *