Каква изненада, още отлични попълнения към каста на „Дюн“! Още в момента, в който Legendary взеха Дени Вилньов за режисьор, знаехме, че подхождат към екранизацията сериозно и ужким бяхме подготвени, че филмът ще събере впечатляващи актьори – най-малкото, във вселената на Франк Хърбърт има предостатъчно интересни роли. Въпреки това продължаваме да се изненадваме (засега все приятно) какви имена се присъединяват към проекта, като двете най-нови са на Аквамен – Джейсън Момоа, и на самия Танос, Джош Бролин.

Започваме с Джейсън Момоа, защото неговата роля е значително по-голяма и важна. Ако подпише договора, защото според информацията в момента е в преговори, Момоа ще изиграе Дънкан Айдахо. Няма да изпадаме в подробности за героя – ако сте чели романите на Хърбърт, знаете колко е важен той. Ако не сте запознати с епичната история обаче, каквото и да напишем, няма да ви стане особено ясно. Достатъчно е да знаете, че Дънкан е един от главните герои в цялата сага и без да издаваме как, Момоа ще участва и в бъдещите продължения, ако такива има. Също така, никога не сме си представяли героя с точно такава визия и предполагаме, че може да има недоволни сред феновете на романите, но ние се доверяваме на избора на Дени Вилньов.

И като стана дума за добър избор, второто от последно присъединилите се към каста имена е на Джош Бролин. Вилньов вече е работил с Бролин в изключителния „Сикарио“, но този път ролята му ще е малко по-скромна като екранно време, защото става дума за Гърни Халик, опитен войник и учител по фехтовка на Пол, който ще се изпълнява от Тимъти Шаламе (за гледалите филма на Дейвид Линч от 1984, Халик беше изигран от Патрик Стюарт). Важното в случая е, че Бролин ще участва в „Дюн“, което може само да ни радва, защото сме му големи фенове. Също така, колкото и як да е като Танос в „Отмъстителите“ и дори като Кейбъл в „Дедпул 2“, Бролин е прекалено добър актьор да участва само в комиксови екшъни. Колкото повече роли във филми на Дени Вилньов, толкова по-добре.

Да обобщим: режисьор на „Дюн“ е Дени Вилньов, който е и сценарист заедно с Ерик Рот („Форест Гъмп“) и Джон Спейтс („Прометей“). В главните роли се очаква да видим Тимъти Шаламе, Оскар Айзък, Ребека Фъргюсън, Зендая, Джейсън Момоа, Стелан Скарсгард, Дейв Батиста, Хавиер Бардем, Джош Бролин и Шарлот Рамплинг.

Все още не е известна премиерата (снимките започват тази пролет в Будапеща и Йордания), но скоро вероятно ще стане ясна, ще ви държим в течение. И разбира се, ще продължаваме да отразяваме кастинг и всякакви други новини за филма (или филмите).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Не вярвам да се издъни.Тука говориме за най-четената фантастика на 20-ти век.

  2. И аз на това се надявам. Дано самият филм да е добър, но ако флопне в бокс офиса, това ще е втори финансов провал за Вилньов и занапред ще е интересно дали ще му поверяват подобни мащабни проекти.

  3. Блейд Рънър беше не добър, а много добър и флопна. За Дюн ще се застраховат с Pg13. Но дано се представи добре в бокс офиса, защото не ми се ще да гледам само един филм

 1. Досега единствената му грешка беше с „Arrival“, дано да си остане единствена, но от тогава си имам едно на ум за Вилньов.

  1. Ради, поздравявам те, че в конкретния случай демонстрираш адекватност (за разлика от бавноразвиващите се Totenkopf и Ivcho).

 2. Нали постоянно хейтите Момоа. Дърво, некадърник и т.н. а сега се радвате. Защо така? И аз нещо не го виждам като Дънкан ама да видим. Дали филма ще е провал зависи от това до колко ще се отплеснат с философските дрънканици. Просто трябва максимално до избягат от това иначе провалът е сигурен.
  Arrival – 4/10

  1. Иваче,
   Научна фантастика без philosophical mumbo jumbo, e като StarWars. Светят неонови лампички като в нощен бар в центъра на Бейрут, фантастика е, aма никой sci-fi фен не иска да го гледа.
   PS Arrival – 11/10

 3. Сега видях, че Дюн ще излезе 1 месец преди Аватар 2. В някои страни може да са конкуренция

 4. Сега Езра Милър или Уил Пултър за Фейд-Рота и отивам за коняк и кутия Таралежки.