мадс микелсен

Netflix представиха първия трейлър на „Polar“ с участието на Мадс Микелсен. И не, това не е ново заглавие на чудесно изглеждащия „Arctic“, чийто трейлър дебютира наскоро, а подготвяната от Йонас Акерлунд адаптация на популярния уебкомикс „Polar: Came From the Cold” на Виктор Сантос.

Polar“ разказва за най-добрия наемен убиец в света Дънкан Визла (Микелсен), познат като Черния Кайзер, който привиква с новото си поприще на пенсионер. Когато обаче бившият му работодател открива интересна финансова клауза във фирмените книжа, която го превръща в мишена, Черния Кайзер отново се озовава в центъра на играта, изправяйки се срещу множество по-млади, по-бързи и безскрупулни убийци, които няма да се спрат пред нищо, за да го накарат да замълчи завинаги…

Вече видяхме как ще изглежда Мадс Микелсен в образа на Черния Кайзер в първи официален кадър, сега е ред да го видим в действие.

За филм вдъхновен от комикси, характеризиращ се с отчетлива липса на диалог, тук, за съжаление, откриваме прекалено много приказки. Иначе останалите отличителни елементи на „Polar: Came From the Cold” са налице – силна стилизация, noir елементи, насилие и екшън. Това обаче не ни помага особено и като цяло не сме особено впечатлени от видяното в трейлъра. На този етап въодушевлението ни за „Polar“ е единствено заради Мадс Микелсен.

И никак не ни се иска да го казваме, но „Polar“ ни мяза на нещо евтинко, произведено само и единствено заради успеха на „Джон Уик“ (в случая не ни интересува кое съществува по-рано като идея). Харесваме работата на Йонас Акерлунд като режисьор на клипове, но не сме сигурни, че тук ще има какво да ни предложи, освен споменатата вече стилизация. Но няма да избързваме да зачеркваме филма, първо ще чуем отзиви, а в крайна сметка може и да му дадем шанс някой уикенд.

плакат

Режисьор на „Polar“ е Йонас Акерлунд („Lords of Chaos”), а сценарият е дело на Джейсън Ротуел („Silent Night”), който адаптира комикса „Polar: Came From the Cold” на Виктор Сантос. В ролите са Мадс Микелсен, Ванеса Хъджинс, Катрин Уиник, Мат Лукас, Руби О. Фий, Фей Рен, Антъни Грант, Джони Ноксвил, Ричард Драйфус и др.

Премиерата е на 25 януари по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. Като изгледах трeйлъра си помислих че това е брат му на Джон Уик 😀

  1. Като нищо Киану Рийвс ще се появи в пост-кредит сцена и ще даде началото на споделена вселена… Холивуд at its best! ??

   Филмът ще се гледа, макар да е съшит от предни екшъни с подобен сюжет. Единственото, което спасява продукцията е Мадс – мога да гледам този човек как яде в продължение на часове и пак ще ми е интересно. Без него (или някой друг известен актьор) това заглавие щеше да отиде толкова бързо в коша, че не е истина.

  1. Това изглежда поне 20 пъти по-лейм от Джон Уик. Не знам дали не е сниман в БГ, но прилича.

  2. Дори трейлъра не си пуснах. Просто се надявам да гледам по-малко филми като “Джон Уик”. Ако ще и да са снимани в Албания. ?

 2. Бахти, тоя Микелсен мога да го гледам с часове, дори само да стои, да гледа залеза и да люпи семки! ? Така, че какъвто и да е филма – ще се гледа!