мадс микелсен в arctic

Случайно или не, но навън застудя отново и Bleecker Street избраха точно този момент, за да разпространят първия трейлър на представения в Кан и на родния SoIndependent „Arctic“. Филмът е дело на дебютиращия в голямото кино Джо Пена („Once Upon“) и представлява драма за оцеляване в нечовешките условия на Арктика.

В центъра на историята е мъж, който след самолетна катастрофа се оказва в капана  ледената пустош. След като дългоочакваната спасителна мисия се проваля, той е изправен пред решение на живот и смърт: да остане в относителната безопасност на своя лагер и да се надява да бъде открит или да се отправи на изключително труден преход, който може би е единствената надежда за него и критично ранен непознат…

Много пъти сме споменавали, че обожаваме камерни филми за оцеляване (за силата на човешкия дух и за борбата с природните стихии), и съжаляваме, че не успяхме да видим „Arctic“ на кино. С не по-малко нетърпение обаче ще го чакаме на малкия екран (възможно най-големият, който намерим), като основен „дразнител“ за попадането на филма в графа задължителни, извън споменатата ни любов към жанра, е че в главната роля влиза Мадс Микелсен, когото харесваме адски много и когото, както споменахме вчера по повод „Polar: Came From the Cold”, бихме гледали „да чете дори и телефонния указател“. А съдейки по трейлъра (и предварителните отзиви), тук той прави една от най-силните си роли…

Изглежда прекрасно – ритъмът, атмосферата (дори само от тези кадри се смръзваме и почваме да мечтаем за топло) и нито за секунда не оставаме със съмнение, че героят на Мадс Микелсен преминава през всичките нечовешки условия. Отзивите за „Arctic“ са повече от отлични, като единствената критика е, че главният герой няма почти никакъв бекграунд и единствено изпълнението на Микелсен му придава някаква дълбочина. Нещо, което за нас лично не е проблем, да не кажем, че (в случая) е плюс. Чакаме филма с голям интерес.

Вижте и един доста приличен постер, от който също ни става студено.

плакат

Режисьор на „Arctic“ е Джо Пена („Once Upon“), който е и сценарист заедно с Райън Морисън („Turning Point“). В ролите са Мадс Микелсен и Мария Телма Смарадотир.

Щатската премиера е на 1 февруари, а ние чакаме Blu-ray.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Невероятен актьор е Мадс Микелсен , филмът ще се гледа задължително на IMAX. Имам много очаквания за този проект, още повече, че обожавам филми с ледени („Сивият“) и пясъчни пустини („Полетът на Феникса“) .

  2. Изглежда истински чук. Нищо, че най добрият европейски актьор в момента се продаде за долари. Нямаше да бъде човек, ако не го беше направил.

  3. Виждам елемента на твърде много каръщина, дано да се заблуждавам.

  4. Всичко хубаво, ама защо показаха тъпия хеликоптер…… така убиха фабулата…

  5. Подобен финал ,вече гледахме в “ Нищо не е изгубено“ с Робърт Редфорд.Само че драмата се разиграваше в океана.