nightmare-cinema-20190129

Съвсем наскоро, покрай отразяването на „Folklore“ на HBO, отново имахме възможност да споделим за любовта си към жанровите (особено ако са фантастика или хорър) антологии и поради тази причина няма да се повтаряме излишно, а директно ще минем по същество – представянето на „Nightmare Cinema“, който дебютира миналата година на Fantasia International Film Festival.

Както вече стана ясно, „Nightmare Cinema“ е хорър антология и е с участието на Мики Рурк (все още сме му фенове на този човек и смятаме, че ще му се получи, ако се преориентира към хоръра) в ролята на мистериозен прожекционист, който държи в ръцете си ужасяващото бъдеще на всички зрители в „кошмарното кино“ от заглавието. Когато петима непознати се озовават в киносалона, всеки от тях вижда на екран да оживяват най-мрачните му и дълбоки страхове. Осъзнавайки ситуацията, те откриват, че бягството не е опция, защото веднъж, след като билетът им е скъсан, съдбата им е подпечатана…

Създател на „Nightmare Cinema“ е Мик Гарис („Сомнамбули“, „Торба с кости“), който е автор на последния от общо петте сегмента „Dead“, както и на свързващата част с прожекциониста. Останалите режисьори са добре познатите на феновете Джо Данте („Гремлини“, „The Howling“), Дейвид Слейд („Опасна невинност“, „30-дневна нощ“), Рюхей Китамура („The Midnight Meat Train”) и Алехандро Бругес („Хуан на мъртвите“). Вижте първия трейлър.

Прекрасно. За пореден път казваме, че обожаваме хорър антологии, а и при подобен творчески екип няма как да пропуснем. Видяното в трейлъра също ни допада, а като капак на всичко са и отличните отзиви, които до този момент получи „Nightmare Cinema“ от фестивалния си показ. Само ни покажете къде да си купим билетче за това кино.

Вижте и няколко приятни снимки, както и две рекламни визии.

nightmare-cinema-img02-20190129 nightmare-cinema-img03-20190129 nightmare-cinema-img04-20190129 nightmare-cinema-img05-20190129 nightmare-cinema-poster-1-20190129 плакат

В ролите ще видим Мики Рурк, Ричард Чембърлейн, Ерик Нелсен, Патрик Уилсън, Елизабет Рийзър, Адам Годли, Мариела Гарига, Езра Бъзингтън, Стефани Куд и др.

Премиерата на „Nightmare Cinema“ е на 14 февруари в ограничен брой киносалони и VOD.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гарис е страшен леймър, но заради другите може би ще е интересно да се види.