SX1777_CR0,0,1777,893_AL_

Измина година от анонсиращия кадър, който Зак Ефрон публикува в туитър профила си, намъкнал се в кожата на Тед Бънди. И тъй като премиерата на „Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile“ се състоя вчера, 26 януари, на кинофестивала в Сънданс, то и първият официален трейлър е вече достъпен.

Режисьорът, наел се да разкаже смразяващата история на серийния убиец, изнасилвач и некрофил, Тиодор Робърт „Тед“ Бънди, е Джо Бърлинджър („Brother’s Keeper“, „Crude“, „Some Kind of Monster“, „Paradise Lost“). Сценарият, който фигурира в „Черния списък“ за 2012 г., е написан от Майкъл Уеруи и подхожда към историята на Бънди от гледна точка на дългогодишната му приятелка Елизабет Клопфър (Лили Колинс), която години наред отрича обвиненията срещу Бънди, но в крайна сметка го предава на властите. Във филма участва и Джон Малкович в ролята на Едуард Коуарт, който е съдия по делото на Тед Бънди и в крайна сметка го осъжда на смърт.

Преди да ви представим трейлъра обаче, ще ви споделим любопитния факт, че преди броени дни (24 февруари) в платформата на Netflix бе премиерата на документалния „Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes“, който също е дело на Джо Бърлинджър. Датата 24 януари не е случайна, а съвпада с екзекутирането на Тед Бънди (получил три смъртни присъди за убийствата на Лиза Леви, Маргарет Боуман и Кимбърли Лич) на електрически стол, 30 години по-късно в затвор във Флорида.

Зак Ефрон изглежда по-харизматичен, съблазнителен и секси, отколкото бихме предположили, че може да бъде представен сериен убиец признал, че е убил 30 души –предполага се, че реалната бройка е много по-голяма. Цялостната атмосфера на трейлъра и музиката носят едно необичайно приповдигнато настроение, различно от нюансите на класическия крими трилър. Това, в крайна сметка, може да е добър ход, а може и просто да се окаже, че целта на трейлъра е да провокира.

При подобно сериозно изследване и навлизане в дълбините на съзнанието на такъв психопат като Тед Бънди, каквото прави режисьорът Джо Бърлинджър (предвид документалния „Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes“), би следвало да получим качествен резултат. Надяваме се. И нямаме нищо против да бъде смело и смахнато.

И понеже отново споменахме „Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes“, за финал ви предлагаме да видите и неговия трейлър, плюс официалния му постер.

1500x2174_plfx34

Датата, на която „Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile“ ще тръгне на редовен кинопоказ, все още не е известна, а „Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes“ може да гледате в платформата на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *