дейв батиста
Дейв Батиста

Както неведнъж сме споменавали в новините ни за предстоящата нова екранизация на романа на Франк Хърбърт „Дюн“ („Dune“), ако някой може да се справи с тази тежка задача, то това е Дени Вилньов, който само за няколко години се превърна в един от любимите ни режисьори, работещи в момента. Също така, набирането на актьори започна доста добре с присъединяването на младия, но отличен Тимъти Шаламе и любимата ни Ребека Фъргюсън, а сега научаваме, че компания ще им правят Стелан Скарсгард и Дейв Батиста.

Вероятно за никого няма да е изненада, че Стелан Скарсгард ще е в ролята на един от главните злодеи – изключително неприятния барон Владимир Харконен. Роля, която според нас просто ще му лепне. И не искаме да вкарваме актьора, който ни е любим (и със сигурност е любимият ни Скарсгард), в някакви граници, но с тази физиономия и с тази филмография, ролите на злодеи повече му вървят. Още се сещаме как въртяхме очи, когато се появи в „Мъжете, които мразеха жените“ на Дейвид Финчър и поне за малко трябваше да вярваме, че е добричък човечец. Разбира се, като го гледаме в „Mamma Mia!“ мюзикълите не очакваме всеки момент да разкрие истинската си ужасяваща същност…

стелан скарсгард
Стелан Скарсгард

Преди време включването на Дейв Батиста пък не би ни развълнувало по никакъв начин – макар и чудесен в ролята на Дракс в „Пазители на галактиката“, той си беше поредният кечист, който се опитва да направи нова кариера, разчитайки само на екранно присъствие и впечатляваща физика, подобно на не един или двама негови колеги. Но след „Блейд Рънър 2049“ смятаме, че Батиста заслужава малко повече внимание и явно са се сработили с Вилньов, защото този път дори се очаква ролята му да е по-значителна. Според последната информация, той ще играе Глосу „Звяра“ Рабан, познат още като Рабан Харконен, племенник на барон Харконен и не по-малко жесток от него (но не толкова интелигентен). Чудесно семейство се очертава.

Продължаваме да очакваме „Дюн“ („Dune“), с огромно любопитство и нетърпение, но и с доста притеснение – вярваме, че Дени Вилньов няма да ни разочарова, но екранизацията се сблъска с толкова проблеми, преди той да се намеси (повече може да научите в новините ни за проекта), и сама по себе си е толкова мащабна и амбициозна задача, докато не започнат снимките, оставаме в леко напрежение. Всъщност, докато Вилньов не обяви, че филмът е готов и можем да го гледаме в кината от съответната дата, все ще сме на тръни. Също така ще следим развитието и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Точно така си го представях и малко по дебел

    2. Стария Скарсгард е перфектен, каквото и да играе. Младите му наследници засега полагат нечовешки усилия да изглеждат някак си на екрана. Стискам палци „Дюн“ да проработи!

  1. Хвърлях боб и пилешки кости да бъде Кати Бейтс, но и така става 8)