birds-of-pray-img02-20190129

Всички знаем, че на голямата DC Comics-вселена в киното не винаги й е било лесно. Сега обаче сме в най-големия й подем – докато все още не се знае съвсем накъде духа вятъра за някои от героите, „Аквамен” наскоро официално стана най-доходоносния DC филм, като направи повече от милиард долара приходи в световен мащаб. Затова не е учудващо, че Warner Bros искат, както се казва, „да ударят, докато желязото е топло” и доста изненадващо за нас пуснаха първи тийзър за предстоящия след около година „Birds of Prey”.

Тийзърът е неизнедващо съвсем кратък, имайки се предвид, че филмът се снима в момента. Представлява много бързо и съвсем щриховано представяне на визията на героите, но ги виждаме вече всички за пръв път в костюми, включително и Харли Куин (Марго Роби), чиято визия значително се е променила от „Отряд самоубийци” до сега. Освен нея виждаме за части от секундата Мери Елизабет Уинстед в ролята на Ловчивцата, Джърни Смолет-Бел в ролята на Черното канарче, Ела Джей Баско като Касандра Кейн и Роузи Перез като Рене Монтоя. Мъжкият пол е представен от Крис Месина като Виктор Зас и любимеца ни Юън Макгрегър, за когото знаем, че ще влезе в ролята на Черната маска, но тук просто си изглежда чист и спретнат, както го познаваме.

Очевидно доста ще зе салага на закачливия, флиртаджийски тон, с който Харли първо спечели вниманието на публиката, което съвсем не е лошо. Както „Аквамен” показа, има място за забавление и усмивки в тъмните дебри на „Worlds of DC”. Ще се изненадаме обаче, ако този тон олицетворява наистина целия филм. Все пак доста от героите в комиксите, които ще видим в „Birds of Prey”, имат доста мрачна история и характери.

Ден преди тийзъра пък Марго Роби сподели в профила си в Инстаграм най-първия официален поглед над новия, различен, но също толкова крещящ костюм на любимката на публиката Харли Куин. В тийзъра вече няма как да не забележим, че когато опъне ръце, тези дантели на Харли наподобяват крила. На птица, сващате ли?

марго роби

А междувременно, има нещо, което сме пропуснали да отбележим до сега, и това е пълното заглавие на филма. Просто до сега не бяхме сигурни, че това не е някаква шега – „Birds of Prey (And The Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Не просто, че е очевидна закачка с „Birdman”, което ни е доста непонятно къде точно се бутат там, но и още повече се питаме защо по принцип биха го направили това.  В началото, когато Марго Роби беше пуснала снимка на сценария в Инстаграм акаунта си, очевидно заглавието е дописано на ръка. Тогава си мислехме, че е наистина само шегичка, защото признаваме, че доста подхожда в стила на Харли. Обаче от тогава и Марго Роби, и режисьорката Кати Йен даваха интервюта да обясняват дължината на заглавието, и вече по всички източници филмът фигурира с това пълно наименование.

birds-prey-title-insta

Birds of Prey (And The Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn)“ (…. сериозно.) се очаква по кината на 7 февруари 2020 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Ами ще видим… „Аквамен“ беше доста добър, „Отряд самоубийци“ ми дойде малко вповече, дано Юън Макгрегър успее да допринесе за качеството на продукцията!

 2. Това с „Ловчицата“ май и преди го бяхме коментирали, колко страстоубийствено звучи.

  П.П. мислих да напиша, че Маргото мога да я консумирам в неограничени количества, ама нито Тоня си причиних, нито Мери Шотландска

 3. Ловчи{в}цата?!
  Ловджийка(та) не е ли по-граматично –
  ако не го оставят официално транскрибирано [Дъ] Хънтрес!

 4. Нещо не съм надъхан – Маргото изглежда като евтина магистрална фея и някак си бяга от визията на Харли от предния филм. Имам големи надежди за Макгрегър – дано направи добър образ на Черната Маска.

 5. Всички, с изключение на Черното канарче, изглеждат отвратително. Творците, стоящи зад филмите по ДС, продължават да следват модела на Зак Некадърникът и променят зверски външния вид и/или произхода на персонажите. Патката на Самюел Юмтити за всички шефчета на WB + за Мат Рийвс!!!

  1. Кое точно е променил Зак? Батман, Супермен, WW, Аквамен.. всичките бяха 1:1 с комиксите. Нещо си се объркал….

  2. Riddick, именно! Сега се замислям, че и Cyborg беше 1:1 със сорс материала. Филмите на Снайдър може да имат проблеми във всякакви други аспекти, но не и във визията. Въобще като видя такива мрънкачи и ми идва да си разбия клавиатурата 😀

  3. “ Зак Некадърникът „….. Достатъчно интернет за днес.

 6. До ‘X-Force’:
  Да, всички бяха 1:1 с комиксите, особено Steppenwolf, Анатоли Князев, Киборг, Светкавицата, Мърси Грейвс и Думсдей. Да не забравяме и малоумната версия на Лекс.