Преди около половин година ви съобщихме за плановете на Робърт Земекис да снима нова екранизация по „Вещиците“ („The Witches“) на Роалд Дал, който веднъж вече е стигал до екрана през 1990 г. – за вече доста порасналите тогавашни деца, най-ясният (и кошмарен) спомен си остава главната и ужасяваща вещица на Анджелика Хюстън.

Сега научаваме, че този път ролята ще отиде при Ан Хатауей и честно казано, смятаме, че е отличен избор – веднъж-два пъти сме я гледали в малко по-чалнати роли (Бялата кралица в „Алиса в Страната на чудесата“ например) и определено ѝ отиват.

Наскоро Земекис обяви, че новата версия на „Вещиците“ ще има малко по-различен сетинг – действието ще се развива в така наречения „Готически юг“ на САЩ през 1960-те години:

Това е вълнуващ начин да добавим социологичен аспект към този тип история за вещици.

Въпреки промяната Робърт Земекис твърди, че неговата версия ще е по-вярна на оригинала, но това сме свикнали да го чуваме за всяка втора екранизация, така че малко го пропускаме покрай ушите. Земекис ще е режисьор и сценарист, а сред продуцентите са Гийермо дел Торо и Алфонсо Куарон.

Трябва да признаем, че тази комбинация от имена ни вдъхва доверие и смятаме, че „Вещиците“ може да се окаже един от хитовете на Земекис, който за съжаление, има и предостатъчно второразредни заглавия. Последният му филм е „Welcome to Marwen“, който беше повсеместно оплют и макар на част от екипа ни да допадна, далеч не е сред най-добрите му филми.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Яд ме е, че не съм чел книгата. Дал е велик. За съжаление, старата версия с Хюстън не ми беше допаднала навремето.