Aлeкcaндъp Aжa
Aлeкcaндъp Aжa

Tpyдно ни е да кажем какво точно отношение имаме към парижанина Александър Ажа. През годините ту сме го харесвали, ту не чак толкова. Може би компромисната ни позиция би била, че го гледаме повече за развлечение, отколкото за нещо друго. Нито един от филмите му не ни се струва събитие, дори що се отнася само до жанровото кино, но не може да се отрече, че част от филмографията му успя да размъти водата и да даде някаква посока на екранния хорър, при все че посоката в крайна сметка май не доведе доникъде (с други думи – стилът е налице, но съдържанието и оригиналността в повечето случаи се губят). Сега, след заглавия като „Haute Tension“, „Mirrors“, „The Hills Have Eyes“, „Piranha 3D“ и „Horns“ идва ред на още една страхотия…

Alligator_mississippiensis_-_Loro_Parque_01
Извинете, може ли да си поръчам една брюнетка?

Crawl“ е с бюджет от 17 млн. долара и paзказва за млада жена, попаднала в безизходица, докато се опитва да спаси баща си – след мощен ураган тя се озовава в капана на собствения си наводнен дом и е принудена да се бие за живота си с най-свирепите хищници на щата Флорида (в официалния синопсис не е упоменато кои точно са тези хищници, но вероятно става дума за Alligator mississippiensis или за Crocodylus acutus… а защо не и за двата зъбати вида накуп). Отново не звучи като нещо, което да ни предложи идейна и творческа иновация, но очакваме поне солидно и кърваво забавление. Кастът е оглавен от Кая Скоделарио („Сблъсъкът на титаните“) и Бари Пепър („Зеленият път“), а това няма да е първата им съвместна работа в киното, тъй като и двамата участват в поредицата „Лабиринтът“.

Кая се готви да обслужи поръчката и се надява на щедър бакшиш...
Кая се готви да обслужи поръчката и се надява на щедър бакшиш…

Не ни давайте под съд, но истината е, че заглавието на настоящата новина е леко подвеждащо, защото Ажа не възнамерява тепърва да стартира работата си по „Crawl“. Снимките започнаха още през лятото на миналата година в Сърбия, а продукцията на Ghost House Pictures вече е в монтажната и ще бъде разпространявана след завършването си от Paramount Pictures. Сред продуцентите са Крейг Дж. Флорес, Робърт Тарпет и Сам Рейми, а премиерата е насрочена за 23 август тази година, така че скоро би трябвало да видим трейлър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *