Вчера, навръх Коледа, Universal представиха първия трейлър на „Us“ – очакваният втори режисьорски проект на Джордан Пийл, следващ успешния му първи филм „Бягай!“, награден с „Оскар“ за оригинален сценарий. Заедно с трейлъра дебютира и нов синопсис, който е една идея по-различен от предишния.

Определян от самия Джордан Пийл като „социален трилър“, „Us“ разказва историята на Аделейд Уилсън (Лупита Нионг‘о), която се завръща в дома си от детството край морето, заедно със своя съпруг Гейб (Уинстън Дюк) и двете си деца (Шахади Райт Джоузеф и Еван Алекс), за да изкарат едно идилично лятно бягство от напрегнатото ежедневие. Преследвана от необяснима и неразрешена травма от миналото ѝ, усложнена от поредица зловещи съвпадения, Аделейд усеща, че параноята ѝ достига критични нива, докато тя става все по-сигурна, че нещо лошо ще сполети близките ѝ. След като прекарват напрегнат ден на плажа с техните приятели (Елизабет Мос и Тим Хайдекър), Аделейд и семейството ѝ се връщат в къщата и когато нощта се спуска, те откриват четири, държащи се за ръце фигури, които стоят на прага им…

Вижте първия трейлър, който ще ви даде по-добра представа за заплахата, но не и за нейното истинско естество.

We are our own worst enemy! До тук добре. Лично на нас този трейлър ни допада доста и като ритъм, и като история, и като визия – оператор е Майк Гиулакис, познат на почитателите на жанра с работата си по страхотния „It Follows“ и „На парчета“. А към това прибавяме и кавъра на „I Got 5 On It“ (или „Влизам с 5 кинта“, както ѝ викаме ние), който звучи повече от прекрасно. На този етап определено сме заинтригувани от „Us“. А обещанията, че този път темата на филма няма да е „расата“ и ще стъпва по-смело в територията на хоръра, само могат да ни радват и допълнително да засилят интереса ни.

Доста пъти сме ставали свидетели на впечатляващи дебюти (особено жанрови), чиито автори впоследствие така и не са успявали да ни предложат нещо оригинално и запомнящо се на същото ниво и ни е интересно да видим, дали „Us“ ще затвърди Пийл като сериозно име в жанра или ще наклони везните в полза на мнението на мнозина, че „Бягай!“ е средняшки филм, прехвален заради злободневната си тема, съвпадаща с политическия и социален ландшафт на съвременен Холивуд. Ще почакаме и ще видим какъв ще е крайният резултат.

us-img03-20181226 us-img02-20181226

Режисьор и сценарист на „Us“ е Джордан Пийл („Бягай!“). В ролите са Лупита Нионг‘о, Уинстън Дюк, Елизабет Мос, Тим Хайдекър, Яхия Абдул-Матийн, Ана Диоп, Шахади Райт Джоузеф, Мадисън Къри, Еван Алекс, Кали Шелдън, Ноел Шелдън и др.

Щатската премиера на филма е 15 март, а малко преди това ще бъде показан на фестивала SXSW.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. Пийл показва възход. Не знам дали съм го гледал като актьор, но трябва да се преориентира 🙂

 2. Прокрадват се някакви потенциално нелепи моменти, но като цяло има по-любопитен вид от мидиокър „събитието“ Get Out.

 3. Ей боже, в GET OUT става дума за това какво е изжи(вя)вал автора му.
  Интересен, ангажиран, свеж, оригинален.

  Горният трейлър е cool as fuck.
  Интересен, ангажиран, свеж, оригинален.
  Няма нужда да го квалифицираме през каквато и да е призма, щот’ тази призма идва от нас – не от автора.

 4. Здравейте! Някой има ли представа къде може да се гледа този филм в България? Било то на кино или онлайн стийминг?