Не държим да се впускаме в подробности като изброяване на актьорите, поемали предизвикателството да се превърнат в прочутия герой на Агата Кристи – Еркюл Поаро, само ще споменем с топло чувство Дейвид Сушей, Албърт Фини и Питър Устинов, като предпочитаме да не си спомняме за Кенет Брана.

За огромна радост на част от „операционния“ екип, BBC One и Amazon Prime са поверили образа на легендарния следовател на един колосален майстор на превъплъщенията – Джон Малкович, и вече предложиха първи поглед към „Азбучни убийства“ („The ABC Murders”). Това е втора от подготвяните три екранизации по творби на уникалната майсторка – през април във Великобритания и през август в Щатите излезе „Изпитание за невинните“ с Бил Най в главната роля.

Време е да се запознаете с новия мосю Поаро.

Има актьори, към които не изпитваме и намек за съмнение – и независимо от ролята, която поемат, сме просто сигурни, че ще я „заковат“ безотказно. Малкович отдавна е причислен в тази категория майстори и категоричното му, деликатно присъствие в първите кадри от новия мини-сериал „Азбучни убийства“ го доказва.

За всички (по-млади) поколения, които (случайно) не са били изкушени от творбите на ненадминатата Агата Кристи ще си позволим да напомним, че действието в този неин роман се развива в началото на 30-те години на ХХ век, а нейният Еркюл Поаро е по следите на сериен убиец, който обикаля британските земи и оставя трупове след себе си… по азбучен ред. Адаптацията на трите епизода е поверена на Сара Фелпс („The Casual Vacancy“), като тя се ангажира и с ролята на изпълнителен продуцент; за режисурата отговаря Алекс Габаси.

плакат

Освен великолепния Малкович, в роли в „Азбучни убийства“ („The ABC Murders“) ще видим още Рупърт Гринт, Андрю Башан, Аня Чалотра, Иймън Фарън, Джак Фартинг, Тара Фицджералд, Шърли Хендерсън, Бронуин Джеймс, Фрея Мейвър и Майкъл Шефър. Поредицата е продуцирана от Mammoth Screen и Agatha Christie Limited за BBC One и Amazon Prime Video.

Премиерата й в Щатите се очаква на 1 февруари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *