Ако сте запалени филмови фенове, единственото, което трябва да знаете за „Flight” е, че с него големият Робърт Земекис („Завръщане в бъдещето”, „Форест Гъмп”, „Контакт”, „Корабокрушенецът”) се завръща към игралното кино след повече от десетилетие, прекарано в разработването и развиването на 3D и „motion capture” технологиите с филми като „Полярен експрес”, „Беулф” и „Коледна песен”. Наистина, какво повече ви е нужно?

Като истински фенове на Земекис следим този проект още от самото му начало и просто нямахме търпение да гледаме трейлъра, за да видим дали той „все още го може”. Е, поне на този етап ни се струва, че това е факт. Радваме се, че въпреки сериозната тематика, съвсем леко усещаме характерното за него елегантно чувство за хумор и покрай катастрофата на самолета е намерил начин за поред път да покаже техническия си гений и афинитет. Интересно е как последният му игрален филм също беше свързан със самолетна катастрофа, нищо че на български се казваше „Корабокрушенецът”.

Приятно сме изненадани от всички актьорски изпълнения – включително и от Дензъл Уошингтън, който отново не излиза прекалено далеч от „комфортната си зона”, но пък образът му е любопитен и той може да покаже нещо интересно. А винаги отличният Джон Гудман ни израдва на макс.

А сега вижте и тийзър постера!

Flight - плакат

Flight” разказва историята на Уип Уитакър (Уошингтън), пилот от гражданската авиация, който извършва геройски подвиг, приземявайки повреден самолет и спасявайки по този начин живота на 98 човека от общо 106. Докато светът го приема за истински американски герой, а той се бори с етикета, който му е наложен, разследване на инцидента поставя под въпрос неговото поведение в нощта преди полета.

Режисьор на филма е Робърт Земекис, а в ролите са Дензъл Уошингтън, Джон Гудман, Дон Чийдъл, Брус Грийнуд, Джон Бадж Дейл, Мелиса Лио, Кели Райли и др.

Премиерата е 2 ноември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Е кво да мисля, по-добре да си беше довършил Жълтата подводница. Катастрофата ще е могъща обаче.

  2. Струва ми се, че няма да е кефещ този филм (от някаква фенска гледна точка), но ще е добър.Ще постави интересни социални и морални въпроси. 🙂 🙂

  3. Мен въпросите не ме вълнуват кой знае колко. Важното е Дензъл да чука курви, да смърка кока, да пребива хора и да вика fuck.

  4. „Мен въпросите не ме вълнуват кой знае колко. Важното е Дензъл да чука курви, да смърка кока, да пребива хора и да вика fuck.“

    Ахахахахахахахаха…

    WOOOOOORD!

    😀

  5. Добър режисьор и много силен актьор в главната роля. Това ми е предостатъчно, че да очаквам филма с интерес 😉

  6. Между другото, забелязахте ли как мазно Земекис пак си разказа филма в трейлъра. Има един шот на Дензъл със затворническа подстрижка, дето прегръща сина си. Ще има сополи.

  7. Дано бъде достатъчно правдоподобен на тема летища и полети, че да не се излага пред хората в тази област 🙂

    Сюжетът звучи интригуващо, и кадрите от трейлъра бяха впечатляващи, но както си знам трейлърите могат да бъдат мнооого подвеждащи 🙂

  8. Със сигурност ще има слъзлива, емоционална драма, ама то и в „Cast Away“ имаше, пък филмът е железен. Иначе и аз бих се радвал Дензъл да вика „фак“ и „май нига“. 🙂 🙂 За кучките „гоус уидаут сеинг“. 🙂 🙂