Компанията на Стивън Спилбърг Amblin Entertainment е успяла да сключи сделка с наследниците на легендарния режисьор Акира Куросава и са се сдобили с правата за адаптация на тоталната класика „Рашомон” („Rashomon“) в поредица, която ще бъде съставена от 10 епизода. Двамата президенти на Amblin TV Дарил Франк и Джъстин Фалви споделят пред THR:

Развълнувани сме от възможността да адаптираме сюжета на изключителния филм като основа за нов драматичен и тайнствен трилър, в който ще се търсят измеренията на истината, като не винаги различните перспективи разкриват една и съща реалност.

Следвайки специфичната структура на разказа в „Рашомон”, всеки от епизодите се очаква да представи уникална гледна точка към случилото се, през погледа на различен герой.

Рашомон” на Куросава е една от знаковите творби в историята на японското кино – и на филмовата магия въобще. Той често е включван в най-различни класации като един от най-добрите филми и безспорно е основателна причина днес погледите на всички почитатели на това изкуство да се обърнат към Страната на изгряващото слънце – и в търсене на вдъхновение, и за да засвидетелстват уважението си към майсторството на създателите на кино в Япония. Ето как коментира инициативата за нова адаптация продуцентката Лий Анн Бъртън:

За нас е чест да работим с наследниците на Куросава и да си партнираме с Amblin Television и Марк Кантън, за да създадем сериал, вдъхновен от „Рашомон” на Акира Куросава. Не мога да си представя по-подходящ начин за представяне пред днешната телевизионна публика на творчеството и наследството на този прочут режисьор и съвършен киномайстор.

Поредицата „Рашомон” („Rashomon“) е все още в ранен етап на подготовка, като не е известно коя мрежа и/или стрийминг канал ще получи правото да я излъчи – тепърва ще ставаме свидетели на наддаване! Очакваме с нетърпение и кастинг-новини около проекта – то само с продуценти не става работата.

И за финал – нека си припомним кадри от класиката – филмът е част от колекцията на Criterion и ще може да бъде гледат в тяхната стрийминг-услуга, която стартира през пролетта на 2019 година.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *