Стартирал през октомври 2009 година, Epix е най-новия от най-големите „premium”-телевизионни канали в Щатите, собственост на MGM, като в момента президент е Майкъл Райт. Той се включва в компанията буквално преди година (през ноември 2017), но именно по време на неговото управление беше обявен старта на няколко важни оригинални продукции, включително и на „Godfather of Harlem” с участието на Форест Уитакър.

И ето как около година след първото споменаване на този проект вече има снимки, с които да се илюстрира работата по тази своеобразна предистория на „Американски гангстер“. При първия официален поглед към продукцията, благодарение на Entertainment Weekly, виждаме освен Уитакър и Найджъл Тач (отново, както и в „Selma”) в ролята на Малкълм Екс, прочутия борец за правата на афро-американците в САЩ през 50-те и 60-те години на ХХ век.

godfather-of-harlem-img02-20181226 godfather-of-harlem-img03-20181226

Криминалната драма представя историята на Елсуърт „Бъмпи” Джонсън – шеф в мафиотския свят, който в началото на 60-те години се завръща след 10-годишна присъда от затвора, за да открие, че неговият квартал вече се подчинява на други правила. Бъмпи не може да преглътне факта, че италиански фамилии държат контрола върху улиците и се задейства, за да си върне властта и авторитета, извоювани през годините. По време на бруталната улична война, Джонсън се съюзява с издигащия се в социалните движения радикален оратор Малкълм Екс… Поредицата е описвана като „среща” на престъпния подземен свят с движението за граждански права в един от най-бурните периоди на американската история.

Освен Уитакър и Тач, във филма участват още Винсънт Д’Онофрио в ролята на Винсент „Чин” Джиганте (във времето преди да стане бос на фамилия Дженовезе, прочутия и най-могъщ от петте клана в Ню Йорк, създаден от Лъки Лучано през 30-те години), Илфенеш Хадера като съпругата на Бъмпи Джонсън – Мейми, Антоанет Кроу-Легаси в ролята на пристрастената към наркотиците тяхна щерка Елиз, Джанкарло Еспозито като баптисткия пастор и представител на Харлем в щатския парламент Адам Клейтън Пауъл-младши, Рафи Гаврън в ролята на амбициозния и брутален в убийствата красавец Ерни Нунци, който иска да се издигне във фамилия Дженовезе.

Форест Уитакър и Нина Янг Бонджови са изпълнителни продуценти на „Godfather of Harlem” от името на компанията им Significant Productions, в компанията на Джеймс Ачесън и Маркан Смит и заедно с Крис Бранкато („Narcos”) и Пол Икстейн, които са сценаристи. След като има първи официални снимки, редно е скоро да ни „почерпят” и с тийзър-визия на поредицата, а пък е и време авторите да споделят кога ще станат готови – може би е добре да се определи премиерна дата?! Ще любопитстваме…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Какво ли има да се добави по темата… при наличието на разкошния Hoodlum от преди Милениума?

    https://www.youtube.com/watch?v=Bm-0UrCCFyo

    Поназнайвайте я тази киноистория, за седмото изкуство пишете все пак… нали нямате претенциите да съществувате единствено да задавате захаросани въпроси в стил Стаси Кара?

  2. Hoodlum е мнооого як филм, гледа се всеки път с огромен кеф, Тим Рот във вихъра си или както казват тукашните англофили – at his best!