greta-20181224

Честита Коледа! There is something you need to know about Greta! „Greta“ (доскоро познат и като „The Widow”) e филм, който очакваме с доста голям интерес. Става дума за най-новия психологически трилър на любимия ни Нийл Джордан с участието на обожаваната от нас Изабел Юпер и младите Клои Грейс Морец и Майка Монро.

Greta“ е по сценарий на Джордан и Рей Райт („The Crazies”) и разказва историята на опитващата да намери мястото си в големия град и живота Франсис (Морец), която намира изгубена чанта в метрото и не се поколебава да я върне на нейния собственик – самотната ексцентрична учителка по пиано Грета (Юпер). Наскоро загубила майка си, Франсис бързо се сближава с овдовялата Грета и двете стават приятелки. Скоро обаче симпатичната майчинска фасада на възрастната жена започва да се разпада и поведението ѝ да става все по-обезпокоително. Франсис открива, че нищо в живота на Грета не е такова, каквото изглежда на пръв поглед, и тя може да бъде изключително опасна…

Вече сме виждали един клип от „Greta“, но сега е време за първия трейлър, който ни дава малко по-добра представа какво можем да очакваме от филма. Вижте.

Изглежда като класически случай на „B-movie“, направен от майстор (в лицето на Нийл Джордан), който значително вдига нивото на изходния материал. За това свидетелстват и голяма част от ревютата на филма. Ние се надявахме Джордан да ни предложи нещо по-дълбоко психологически, като неговия „Играчка плачка“, например, или „Тя“ на Пол Верховен с Изабел Юпер, но ще трябва да се задоволим с каквото разполагаме. При всички случаи обаче ще сме на линия за „Greta“, защото харесваме подобни истории, и предвид творческия екип, не бихме пропуснали точно тази.

Вижте и един постер. Ние вече сме захапали кукичката.

плакат

Режисьор на „Greta“ е Нийл Джордан („The Company of Wolves”, „Играчка-плачка”, „Майкъл Колинс“, „Интервю с вампир”), който е и сценарист заедно с Рей Райт („The Crazies”). В ролите са Клои Грейс Морец, Изабел Юпер, Майка Монро, Колм Фиор, Стивън Рей, Зауи Аштън и др.

Премиерата е на 1 март 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Някои хора продължават да бъркат тоя сайт с форума на Замунда 😀