Екранизациите по произведения на Стивън Кинг не спират да валят – винаги е било така, но сега са толкова много, че им изпускаме края. Поредното произведение на краля, което ще бъде адаптирано за екран, е тазгодишният му роман (през 2018 Кинг издаде и новелата „Извисяване“ – да е жив и здрав и да продължава да е толкова продуктивен), озаглавен „The Outsider“.

Variety и THR съобщават, че HBO са закупили правата на романа и ще го превърнат в сериал, като за режисьор и изпълнителен продуцент са наели любимият ни Джейсън Бейтмън („The Family Fang“, „Ozark“), а в главната роля ще влезе друг наш любимец – Бен Менделсон („Rogue One“, „Bloodline“).

джейсън бейтмън
Джейсън Бейтмън

The Outsider“ смесва две от любимите теми на Кинг – полицейска драма и свръхестествен ужас. Той проследява историята на детектив Ралф Андерсън, който арестува известния треньор Тери Мейтланд по обвинение в изнасилване и убийство на 11-годишно момче. Делото изглежда желязно подплатено с физически доказателства, но скоро свръхестествена сила става причина всички да поставят под съмнение това, което смятат за реалност.

Огромни фенове сме на Стивън Кинг и с голям интерес следим екранизациите по негови произведения (които не пропускаме да прочетем възможно най-бързо), а сега още повече, тъй като през последните години те стават все по-качествени (с известен брой изключения, разбира се). В този ред на мисли, не бихме пропуснали „The Outsider“, особено като вземем предвид творческия екип и качеството, което обикновено предлагат HBO.

Ще следим развитието на „The Outsider“ и доколкото можем, всичко останало свързано с проектите по произведения на Кинг.

A1PYBmUwYsL

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Единственият кусур е ,че тази продукция ще влезе в противоречие с телевизионната адаптация на Мистър Мерцедес,която промени историята от книгите и е подновена за 3ти сезон…