По-голяма част от опасенията, които споделихме преди две години във връзка с подготвяния пълнометражен филмPokémon Detective Pikachu”, все още са актуални – защото, както и предположихме, манията за преследване на покемони чрез умни телефони в уж-нашата реалност вече е отдавна забравена. Това не пречи на творческия екип, застанал зад идеята, да продължава усърдно да се труди, за да предложи на хилядите (а може и милиони?!) фенове по света обещаната игрална история. Warner Bros. вече са готови с първия трейлър и… поднасят леко пухкавата жълта играчка, оживяла с гласа на Райън Рейнолдс. Nice shoot indeed!

Това, което със сигурност ще кажем, е че звучи добре – засега. И се надяваме да му оставят/напишат на Рейнолдс достатъчно забавни реплики, за да пренебрегнем (или понесем) очевидния факт, че те са изговорени от кукла на Пикачу. Очевидно авторите и режисьора Роб Летерман („Goosebumps: Страховити истории”) са се опитали да направят нещо, сравнимо със забавление за най-малките и забавен бъзик за останалите, непораснали деца – дано да са уцелили правилното разпределение на „дозите” смях, поучения и приключения. Ето какво гласи официалният синопсис:

Почитателите от цял свят могат да се срещнат на големия екран с Детектив Пикачу, единствен по рода си „покемон”. Във филма, посветен на разкриване на престъпления, ще бъдат представени и още обичани „покемон”-персонажи, всеки от тях със собствените си способности и… особености.

Историята започва, когато виртуозният детектив Хари Гудман изчезва мистериозно и се предполага, че неговият 21-годишен син Тим ще успее да разгадае какво се е случило. В разследването се включва с познанията си и бившият „покемон”-партньор на Хари – детектив Пикачу: забавен, остроумен, бърз и чаровен супер-следотърсач, който сам по себе си представлява загадка. Когато откриват, че могат да общуват по между си, Тим и Пикачу обединяват усилията си за вълнуващо приключение за разплитането на тайните около липсващия татко. Двамата събират улики и парченца от пъзела из потъналите в неонови светлини улици на футуристичния модерен Райм-сити – място, в което хора и „покемони” живеят заедно. Оказва се, че са на път да разкрият шокиращ заговор, който ще унищожи мирното съжителство и ще застраши съществуването на цялата „покемон”-вселена…

В ролята на сина-детектив влиза младият Джъстис Смит, за Пикачу вече казахме, че говори с гласа на (склонния към екстравагантен изказ) Райън Рейнолдс, във филма участват още Катрин Нютън, Кен Уатанабе и др. Очакването е „Pokémon Detective Pikachu” да се появи на голям екран на 10 май 2019 година и се предполага, че ще направи сериозни приходи – независимо от отмрялата мания по „Pokémon Go”…

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. Абе, не подценявай марката :D. Тия изродчета като нищо могат да стигнат мащабите на Марвъл откъм популярност. Виж колко гледания има това за два дни… :D. Може да не е кой знае какво по наще земи, но в други краища на света си е феномен. Рейнолдс звучи като Deadlpool, или просто като не го си… Аз го бях пропуснал този трейлър, никъв интерес.

    2. Най-много 500-600 млн. ако изкара. С помощта на азиатските пазари. Не го виждам повече

  1. Летерман понякога е адекватен за подобен род тъпотии, но засега съм твърдо пас.

  2. В рекламата мернах Кен Уатанабе, та ако изобщо седна да гледам тая глупост – ще е заради него! Иначе съм сигурен, че ще счупи бокс-офиса, голяма мания бяха и доста хора пострадаха и си изгубиха акъла заради тия покемони.