С наближаването на прословутия „сезон на наградите“ настъпва и подходящото време за представяне на различни нови и дългоочаквани проекти. Сред тях неизбежно попада всичко, върху което работи студио Laika, и макар петият им пълнометражен филм да предизвиква известно учудване, далеч сме от мисълта да подминем фантасмагоричната идея за търсене на „липсващото звено“. Трейлърът на „Missing Link“ бе разпространен от Annapurna Pictures преди няколко дни, време е да му хвърлите по едно „очо“, пък да видим как ще се развият нещата впоследствие…

Обичаме и много уважаваме творческият „огън“ на едно от студията, които поддържат живота на „стоп-моушън“ анимацията – с цената на всякакви усилия и с реализирането на идейни истории. И в името на всичко, създадено от тях през годините, сме склонни да си затворим очите (поне на ниво трейлър) пред факта, че „Missing Link“ изглежда най-малкото… невдъхновяващо. Да не кажем глуповато. Не си спомняме такива мисли да са ни минавали през главите когато се срещахме за първи път с героите на останалите филми на Laika, но… да се надяваме, че нещата ще изглеждат по-добре впоследствие/някога…

Чаровният сър Лайнъл Фрост (Хю Джакман) смята себе си за най-изтъкнатия изследовател на митове и чудовища в света. Проблемът е, че никой от обкръжението му – дребнави представители на висшето общество – не признават този факт. Последният шанс за приемането на сър Лайнъл в този специфичен кръг на елита е едно пътешествие – към северозападната част на американското тихоокеанско крайбрежие, за да докаже съществуването на легендарното създание, примитивния предшественик на Човека, Липсващото звено.

Господин Линк (Зак Галифанакис) е леко глуповат, но изненадващо умен в някои моменти и може да се превърне в самоотвержен звяр, повел сър Лайнъл към неговата мечта. Като последния представител на своя вид – застрашен от изчезване и самотен, той разчита на помощта на сър Лайнъл в тяхната особена околосветска одисея, за да открият приказната долина Шангри-Ла.

Заедно с Аделина Фортнайт (Зоуи Салдана) – независимата, находчива и изключително изобретателна любителка на приключения, която притежава единствената известна карта за тайната цел на групата, тримата поемат на път, който се превръща в бурна авантюра – безстрашните изследователи поемат сериозни рискове и се натъкват на подли злодеи, които се опитват да осуетят мисията им. Въпреки всичко, обезоръжаващият чар и добродушието на господин Линк побеждават в повечето случаи и осигуряват емоционалната, комедийна основа на този изпълнен със забавление семеен филм.

Missing-Link-Poster missing_link_xlg

Сред звездите, които са дали гласовете си на историята, е Хю Джакман – той влиза в ролята на сър Лайънъл Фрост, изследовател в търсене на легендарното създание, познато като „липсващото звено” в еволюцията (или „The Missing Link”). Зак Галифанакис и Зоуи Салдана също са част от приключението, режисирани от Крис Бътлър („ПараНорман”). Сред актьорите са още Ема Томпсън (която наскоро получи най-престижното отличие на родината си – Dame Commander of the Order of the British Empire!), обичният ни Стивън Фрай, Тимъти Олифант, Мат Лукас („Alice In Wonderland”), Дейвид Уалиамс („Little Britain”), Амрита Ачария („Игра на тронове”), Чинг Валдес-Аран („Nurse Jackie”).

Премиерата на филма във Великобритания е на 5 април 2019 година, а седмица по-късно анимацията ще бъде на екран и в Съединените щати.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *