Благодарение на феноменалния успех на „Хелоуин“ не само сред критиката, но и боксофиса, в последно време не спираме да пускаме новини, свързани с потенциални развития около други култови хорър икони като Фреди, Джейсън и техните поредици, които получават пореден шанс за възраждане. Явно някой в офисите на Metro Goldwyn Mаyer е повторил името на Кендимен поне пет пъти пред огледалото, защото култовият убиец е поредната икона в слашър жанра, който се завръща с пълна сила на големия екран.

Припомняме ви, че поредицата „Кендимен“ („Candyman“) се състои от три филма, в които едноимения злодей е изигран от Тони Тод, а историята за героя е базирана на краткия разказ „The Forbidden” от великия Клайв Баркър. Днес официално бе обявено, че MGM са сключили сделка с Джордън Пийл и Уин Роузенфийлд, за да създадат продължение в поредицата, което ще носи нейния дух и ще доразвие историята на убиеца с кука вместо ръка, който е чувствителен на тема пчели. В допълнение Ниа ДаКоста („Little Woods”) ще режисира по сценарий на Пийл и Роузънфийлд.

Ето какво споделя Джордън Пийл по повода:

Оригиналът беше забележително постижение за черната раса в хорър жанра. Заедно с „Нощта на живите мъртви“, „Кендимен“ беше огромно вдъхновение за мен като режисьор. Като добавим и това, че Ниа ще е начело на проекта нещата стават още по-вълнуващи. Нямаме търпение да поднесем следващата глава в поредицата и да дадем начална точка за новата публика, която тепърва ще се запознае с героя на Клайв Баркър.

В подкрепа на тези думи президентът на MGM – Джонатан Гликмън – добави:

Нямаме търпение светът да види какво са запланували невероятното трио – Пийл, Уин и Ниа. Те са написали история, която не само ще отдаде почит на мрачния и страхотен разказ на Баркър, но е и модерен прочит, който ще спечели нова генерация от фенове.

Що се отнася до Тони Тод, който изпълни ролята на Кендимен във всички филми и стана известен с нея, на този етап не е потвърдено дали той ще се завърне под каквато и да е форма в планираната нова продукция. През септември той даде благословията си на Пийл, казвайки следното:

За мен е чест. Ако Джордън иска да го направи – нека го направи. Бих предпочел той да е част от екипа, понеже е интелигентен и ще задълбае в историята на героя подобаващо, показвайки кой всъщност е той и как е създаден. Знам, че Джордан ще отдаде почит към оригинала и ако филмът бъде направен, ще имам участие по един или друг начин.

Всичко казано до момента ни звучи добре. Не сме огромни фенове на „Кендимен“ („Candyman“) франчайза, но определно имаме сантиментални чувства към него и конкретно към героя Кендимен, а като добавим факта, че обожаваме Клайв Баркър, надеждите ни се вдигат и стискаме палци проектът да е успешен. Очевидно MGM влагат средства и са поредното студио, което иска парче от боксофис пая. Пари има за всички, стига да ни дадат качествени продължения. И като говорим за „качество“, „продължения“ и Клайв Баркър – не е ли време да видим една от институциите в хорър жанра – Хелрейзър – отново на големия екран? Продължаваме да мечтаем и се надяваме в идните седмици да имаме новини и за него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments