„Heart of Darkness” / „Сърцето на мрака”

„Сърцето на мрака” на Джоузеф Конрад, но вместо в Конго или във Виетнам, в открития, далечен космос. Или дори на 2 крачки извън атмосферата, пак не звучи зле. Друг е въпросът дали има нужда от подобна екранизация, но защо не? След като стана военна класика, защо да не стане поне сносна фантастика? Точно това се готви според Variety.

За съжаление, имената, които се завъртат около този нов прочит на класическата повест – със заглавие „Into the Darkness” видите ли – не са особено впечатляващи: режисьор ще е Питър Корнуел („The Haunting in Connecticut”), а сценаристи са Брандън Морган и Тони Гиглио („Death Race 2”, за бога). Явно няма да е вторият „Апокалипсис сега”, но така като гледаме, и „Сърцето на мрака” с Тим Рот и Джон Малкович няма да е.

Но как да не ни хареса, нали е фантастика и при това по наистина страхотен материал и за разлика от повечето подобни проекти, този път е материал от преди повече от век. За всеки, запознат със сюжета и идеите на „Сърцето на мрака”, е напълно ясно, че без проблем ще се прехвърли сред звездите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *