Focus Features пусна нов трейлър на „Boy Erased” няколко дни преди световната премиера и открехна още вратата към блестящите изпълнения на звездите си. Ранните рецензии са предимно положителни, както и очаквахме, но от тях със сигурност става ясно, че вторият режисьорски филм на Джоел Еджъртън, не е без своите недостатъци.

Както сме писали неведнъж, филмът е заснет по мемоара на Геръд Конли (когото можете да видите някоя неделя в мола, тъй като преподава в Американския колеж в София) и разказва за престоя му като тийнейджър в изправителен дом за хомосексуалисти. Нанси (Никол Кидман) и Маршал (Ръсел Кроу) са набожните родители, които искат да постъпят правилно спрямо единствения си син Джаред (Лукас Хеджис) и взимат решението да го подложат на противоречивото лечение на „грешна“ ориентация. Едно такава стъпка, както сигурно се досещате, не може да доведе до нищо добро и семейството ще трябва да намери начин да се справи с различията си ако иска да остане заедно.

От новия трейлър не стават ясни кой знае колко допълнителни подробности от сюжета, но определено виждаме, че родителите на Джаред, и по-специално майка му, съвсем не са безчувствени към страданията на сина си. Въпреки че не одобряват същността му, на първо място те са загрижени за неговата сигурност. В един от кулминационните моменти например Кидман се притичва на помощ на Джаред като го прибира от изправителния дом. Това се налага след като той влиза в конфликт с ръководителя на програмата Виктор Сайкс (Еджъртън) заради все по-жестоките му методи на работа. Не е ясно дали откъсването на тийнейджъра от токсичната среда е окончателно, но определено въвежда необходимата доза комплексност в герои, които е много лесно и удобно да бъдат превърнати в злодеи.

Основните критики към „Boy Erased” са, че „нещо му липсва“, но мненията се разминават що се отнася до това точно какво. Едно от твърденията е, че не разбираме ясно какво се случва в главата на Джаред през периода на мъчителната терапия. Според друга гледна точка напрежението на филма не стига до задоволителна кулминация, заради многото ретроспекции, с които си служи Еджъртън докато разказва историята. Въпреки това обаче филмът със сигурност все още е наричан „задължителен“ и „един от най-добрите за годината“. Ние задължително ще го видим.

плакат

Режисьор и сценарист на „Boy Erased” е Джоуел Еджъртън („The Gift“), по мемоарите на Геръд Конли. В ролите са Лукас Хеджис, Ръсел Кроу, Никол Кидман, Шери Джоунс, Ксавие Долан, Майкъл Балзари, Трой Сиван, Джоел Еджертън и др.

Премиерата е на 2 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *