You-Know-Who

Новият трейлър на поредното приключение на Хари Потър (не е последното, защото всъщност е първа част на последната, седма книга) се появи в нета с гръм и трясък, или поне с доста хвалебствени думи от всички критици и фенове. Въпреки обещанията за епичен екшън, ние не бяхме особено развълнувани от възможността да гледаме трейлъра – от доста време насам всички реклами и за съжаление всички филми за късогледия магьосник ни се преливат в една обща боза. По-скоро приятна и развлекателна боза, но все пак боза.

И въпреки че новият трейлър също прекалява с опитите да ни внуши епичност, за разлика от последните този път има приличен успех. Защото не е достатъчно да има грандиозна музикална тема и да се размахват пръчки, докато мрачен глас реди драматични и леко неясни предсказания какво предстои. За да ни грабне един трейлър на филм за Хари Потър трябва да има и качествен екшън, добри ефекти и разпознаваеми моменти от любимите на толкова много хора книги (ние също ги харесваме значително повече от филмите).

В крайна сметка един трейлър трябва да обещава качествен филм и този път надеждата предпазливо надига глава. Всъщност най-голямата ни забележка е колко възрастни изглеждат Хари и Рон, което в крайна сметка не е чак такава драма. Но определено не могат да минат за тинейджъри, които са избягали от училище, за да се борят със злото – дори изглеждат по-стари отколкото са.

http://www.youtube.com/watch?v=YzfEH0UPEBo

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *