За съжаление, тук не става дума за филм, посветен на известната (и наша много любима) big beat група „The Prodigy“ (чиито нов албум очакваме с нетърпение), а за носещия същото име, пореден генеричен клиширан хорър, чийто първи трейлър дебютира покрай „Хелоуин“. Този път клишето, за което говорим, е една от класиките в жанра – „creepy“ момченце, обладано от зла свръхестествена сила.

С две думи, „The Prodigy“ разказва за младата майка Сара (Тейлър Шилинг), чийто син Майлс (Джаксън Робърт Скот) има ужасно обезпокоително поведение, което дава сигнал, че момчето е обсебено. Страхуваща се за безопасността на семейството си, Сара трябва да се бори с майчинския си инстинкт да обича и защитава Майлс в името на това да открие какво или кой причинява мрачните му проявления. Тя е принудена да търси отговори в миналото, докато линията между възприятие и реалност става все по-мъглява.

Вижте първия трейлър.

Дори любимият ни Колм Фиор не може да ни извади от унеса – и не неговият глас ни вкарва в него, а историята и визията. А от финалния “jump scare” ни се разчекна устата – толкова силна и широка прозявка предизвика. Режисьор на тази привидна скука е Никълъс Макарти, който има опит в жанра със средняшките „The Pact“ и „At the Devil’s Door“, и не очакваме да успее да ни изненада с нещо, дори ако допуснем, че тук става дума за кофти тийзър и разчитаме самият филм да е нещо различно.

Като положителен елемент (извън Фиор) можем да посочим малкия Джаксън Робърт Скот, който изигра Джорджи в „То“ и който изглежда прилично „creepy“ (макар че актьорските му заложби са под въпрос). Той украсява и официалния постер на филма. Вижте го.

плакат

Режисьор на „The Prodigy“ е Никълъс Макарти („The Pact“, „At the Devil’s Door“), по сценарий на Джеф Бълър („The Midnight Meat Train“, „Гробище за домашни любимци“). В ролите са Джаксън Робърт Скот, Колм Фиор, Тейлър Шилинг, Питър Муни, Бритъни Алън, Олунике Аделий и др.

Премиерата е на 8 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. От месец търсих да дръпна The Prodigy Worlds On Fire 2011 Blu-ray. Накрая го поръчах от eBay ?

  2. „The Fat of the Land“ cи остава за мен върхът в кариерата им… особено „Narayan“ ?