100 килограма звезди
100 килограма звезди

Декември е месец на семейното сплотяване и споделяне, на топлата емоция на заедността. Тя може да бъде изразена със събиране пред камината, в планината, при роднините, на село, в града… Може да бъде  почувствана и в киното! Този месец Френският институт представя селекция от стилни европейски заглавия с празничен дух и вид, озаглавена „Филми за цялото семейство“.

Програмата в зала „Славейков“ в София включва екранни удоволствия за деца и техните родители, посветени на приказните образи и сюжети, докато навън снегът се спуска към улиците и покривите на София, осветена в очакване на Коледа и Нова година.

Входът е с билет (стандартна цена 6 лв. / намалена цена 4 лв.) или с абонаментна карта, а през декември се предлага и пакетна цена – 2 прожекции за 4-членно семейство на стойност 20 лева. Тази вечер, събота, от 19:00 часа е време за „100 килограма звезди“ на Мари-Софи Шамбон с Лор Дюшен, Анжел Мецгер, Полин Сереис, Зое Де Тарле.

В този филм шестнадесетгодишната Лоис има само една мечта: да стане космонавтка. Въпреки, че e гении по физика, има голям проблем: тежи 100 килограма…и няма начин да се отърве от тази семейна черта, която прекомерно си личи. Всичко изглежда безнадеждно, когато Лоис се запознава с Амели, Стана и Жюстин, три белязани от живота тийнейджърки, готови на всичко, за да потеглят с нея към космоса…

sem20211211

В петък, 17 декември, от 18:30 часа Френският институт кани на среща със „Семейството ми и вълка“ на Адриан Гарсия.

Кармен Маура, Пиер Рошефор и Брюно Саломоне играят в тази история за деветгодишни Хюго, който прекарва лятната ваканция със своите братовчеди при баба си Сара. Когато научават, че вълкът ще дойде да я вземе, децата се мобилизират, за да я спасят и се впускат във незабравимо приключение.

Представянето на филма е от Стефан Прохоров.

dp202112112

А в събота, 18 декември, от 19:00 часа селекцията със семейни филми завършва с прожекция на разкошната анимация „Дилили в Париж“ на Мишел Осело.

Произведението ни пренася в Париж по времето на  Бел епòк. Малката Дилили, подпомагана от млад доставчик с триколка, води разследване за мистериозните отвличания на момичета. Среща чудесни- мъже и жени, които я напътстват. Открива под земята причудливи злодеи, господари-мъжкари. Двамата приятели се борят въодушевено за мирен и благоденствен живот в съдружие.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *