клинт исстууд

Когато отбелязахме новината, че Клинт Истууд и Брадли Купър отново ще работят заедно по „The Mule“, за първи път от доста време насам си позволяваме да бъдем истински оптимисти за предстоящ проект на Истууд. Първо, защото не става дума за поредната, вдъхновена от действителни събития патриотична патетика, второ, защото историята (по-затворена и лична) звучеше доста обещаващо и трето, Истууд се завръща пред камерата в роля, която изглежда близка до последното му наистина силно изпълнение (режисьорско също) в „Гран Торино“.

В същата новина отбелязахме, че ще си позволим този оптимизъм поне до появата на първия трейлър, който в общи линии ще ни ориентира в каква посока ще върви филмът и какво можем да очакваме от него. Е, трейлърът на „The Mule“ е вече факт и ще ни позволите да изпреварим събитията и още сега да кажем, че след него оптимизмът ни не само се запази, но се формираха и известни очаквания за добър филм.

The Mule“ разказва историята на 80-годишния Ърл Стоун (Истууд). Той е  разорен, самотен и изправен пред фалита на бизнеса си, когато получава работна оферта, която изисква от него единствено да кара. Лесна пари, но без да знае, Ърл е започнал работа като куриер на наркотици за мексикански накокорел. Той се справя със задачата си толкова добре, че количеството на товара му непрекъснато се увеличава и скоро му е зачислен човек, който да отговаря за него и да следи всичко да е точно. Но това не е единственият човек, който следи Ърл. Действията на „мулето“ са привлекли вниманието и на DEA агента Колин Бейтс (Купър). И въпреки че финансовите проблеми на Ърл вече са решени, грешките от миналото му започват да му тежат доста и не е сигурно дали той ще има време да ги поправи, преди законът или главорезите на картела да го застигнат…

Добре, може би едно малко уточнение. Трейлърът наистина ни допадна и в нас се зароди надежда за филм от класата на „Реката на тайните“ и „Гран Торино“, но ще излъжем, ако кажем, че абсолютно всичко ни хареса и нямаме никакви притеснения. Просто в сравнение с последните филми на Истууд, „The Mule“ ни изглежда като завръщане към творчеството му от времето, преди да се политизира изцяло, а само по себе си, това вече е сериозен плюс. Стискаме палци да не останем разочаровани.

Режисьор на „The Mule“ е Клинт Истууд („Непростимо“, „Реката на тайните“, „Гран Торино“, „Американски снайперист“), по сценарий на Ник Шенк („Гран Торино“). В ролите са Клинт Истууд, Брадли Купър, Майкъл Пеня, Лорънс Фишбърн, Даян Уийст, Анди Гарсия, Алисън Истууд, Таиса Фармига, Лорън Дийн, Еухенио Кордеро и др.

Премиерата е на 14 декември.

the mule

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Супер е :). Музиката и монолога/актьора правят трейлъра! Не мога да крия пристрастията си към Истууд и просто да му ударя положителен палец. Много респект. Историята не изглежда нещо изключително, вероятно ще има и клишенца (те си личат още тук), но ако е разказана майсторски – както подозирам – с един два хитри обратни завоя, като нищо ще се получи повече от добър филм (може и повече).

  2. След тонове досадни щатски патриотарщини, нe вярвах, че Ийстууд пак ще заснеме филм, който бих гледал.