cold-pursuit-20181026

Норвежкият режисьор Ханс Петер Моланд („Донякъде нежен“) се присъединява към не особено дългия списък със свои колеги, направили англоезичен римейк на някой от собствените си филми. През 2014 той засне приетата изключително радушно комедийна екшън-драма „In Order of Disappearance“ със Стелан Скарсгард, а сега се завръща на режисьорския стол за щатската версия, озаглавена „Cold Pursuit“, която (въпреки че имаше момент, в който не беше сигурно) е с участието на неуморимия Лиъм Нийсън.

Филмът разказва за Нелс Коксман (Нийсън) – семеен човек, чиито спокоен живот със съпругата му (Лора Дърн) е нарушен грубо от мистериозната смърт на техния син, както изглежда, от хероинова свръхдоза. Търсенето на истината поставя Нел на пътя на отмъстително преследване на наркобоса Викинг (Том Бейтман), който, доказателствата сочат, е свързан със смъртта на сина му. Докато хората на Викинг „изчезват“ един по един, Нелс се превръща от образцов гражданин в студенокръвен убиец-отмъстител, който не позволява нищо и никой да застане на пътя му.

Поредната „Твърде лично“ роля на Лиъм Нийсън, в която той трепе наред злодеи, за да си отмъсти? Така е, но тук има един лек тиуст и това е хуморът, който присъства и в оригинала. Вижте два трейлъра.

Ако се абстрахираме от факта, че вече сме го гледали този филм (като тук имаме предвид както оригинала, така и предишни изяви на Нийсън), „Cold Pursuit“ изглежда доста забавно (един от най-големите му плюсове) и определено бихме му хвърлили едно око, без да очакваме каквото и да е. Между другото, ако ще продължаваме да гледаме Лиъм Нийсън в роли, където избива маса народ, за да си отмъсти за нещо, предпочитаме да е с такъв комедиен тон, защото от сериозните взе да ни писва.

Вижте и един постер, сакаш предназначен за някой катастрофичен екшън или за филм за гигантско снежно чудовище.

cold_pursuit_xlg

Режисьор на „Cold Pursuit“ е Ханс Петер Моланд („In Order of Disappearance“, „Донякъде нежен“), сценарист е Франк Болдуин по филма „In Order of Disappearance“, написан от Ким Фупц Окесан. В ролите са Лиъм Нийсън, Емили Росъм, Лора Дърн, Том Бейтман, Уилям Форсайт, Джон Доман, Джулия Джоунс, Доменик Ломбардози и др.

Премиерата е на 8 февруари 2019.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *