Още една приятна изненада от програмата на 33-тото издание на най-стария кинофорум у нас.

Тазгодишната Киномания ще представи премиерно за страната ни анимацията за възрастни „Мирай” на режисьора Мамору Хосода. Филмът вече е носител на наградата на Японската академия за най-добра анимания и е номиниран за „Оскар” и „Златен глобус” за пълнометражна анимация. Прожекцията за България ще бъде в кино „Люмиер Лидл” на 30 ноември от 15:00 ч.

Сюжетът проследява историята на 4-годишния Кун и моментът, от който в семейството се появява нов член – малката му сестра Мирай. Изведнъж светът започва да се върти около нея. Ненадейно Кун отваря врата към магически свят, в който миналото, настоящето и бъдещето се сливат. Там той не само среща по-млада версия на своите родители, но и сестра си като тийнейджър.

Искрящ от въображение, „Мирай” е съкровище на жанра аниме, създаден в най-изтънчените японски традиции, визуално зашеметяващ и с история, разказана изцяло от гледната точка на детето.

Билети за филма „Мирай“ може да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Мирай е много добро аниме, определено, не е за всеки, понеже историята може да се строи малко объркана, но визуално е супер, навява ми малко прилики с най-добрите представители на студио Ghibli, но е и също толкова различно, за да не стои в сянката на най-известното студио за анимация в Япония. Mirai, Your name, Mary and the Witch’s flower (направено от бивши кадри на Ghibli), както и The girl who leapt through time са едни от най-добрите образци, които съм гледал за последните 5 години.

  2. Естествено, изпуснах го. 🙁 Ще го наваксам по алтернативните канали.