Точно месец остава до премиерата на фантастичния англоезичен дебют на Клер Дени („Chocolat“, „Bastards“, „Let the Sunshine In“) „High Life”, а все още единственото, което сме виждали от филма с Робърт Патинсън и Жулиет Бинош, са няколко снимки. По всичко изглежда обаче, че очакваният първи трейлър ще дебютира съвсем скоро, тъй като вече имаме един от (принципно досадните) секундни тийзъри, които обикновено предвещават появата на по-голяма реклама. Вярно, че става дума за френски маркетинг, който не следва щатския модел, но все пак си мислим, че трейлърът не е далеч (няма да се учудим, ако излезе още днес).

Тъй като тийзърът не дава никаква представа за филма, припомняме, че „High Life” ни отвежда в дълбокия космос, отвъд нашата слънчева система, където Монте и неговата дъщеря Уилоу живеят в пълна изолация на борда на космически кораб. Самотен човек, чиято стриктна самодисциплина е защита срещу сексуални желания – собствените му и тези на другите, Монте е станал баща против волята си. Неговата сперма е използвана, за да оплоди Бойс – младата жена, която ражда Уилоу. Те са членове на екипаж от затворници: космически престъпници, осъдени на смърт. Опитни зайчета, изпратени на мисия до най-близката до Земята черна дупка. Сега са останали само Монте и Уилоу. И Монте е променен. Чрез дъщеря си, той за първи път изпитва всепоглъщаща любов. Уилоу пораства и става младо момиче, а след това и млада жена. Сами, но заедно, баща и дъщеря достигат тяхната дестинация – черната дупка, в която време и пространство спират да съществуват…

Реално, споменатите по-горе снимки ни дават по-добра представа за „High Life”, отколкото този тийзър, затова няма да коментираме. Продължаваме да чакаме трейлър, като се надяваме той да загатне за атмосферата и ритъма на филма, но в същото време да не е много издаващ. Отзивите от сериозния фестивален показ на „High Life” са отлични и затвърждават високите очаквания, които имахме още в началото. Ужасно много се надяваме да имаме шанс да го видим на голям екран и у нас.

Вижте и първия постер на филма.

плакат

Режисьор на „High Life” е Клер Дени („Chocolat“, „Bastards“, „Let the Sunshine In“), която е и сценаристка наравно с Жан-Пол Фаржо, Ник Лейрд и Зейди Смит. В ролите са Робърт Патинсън, Жулиет Бинош, Миа Гот, Андре Бенджамин, Ларс Ейдингер, Агата Бъзек, Юън Мичъл, Джеси Рос, Клер Тран и др.

Френската премиера на филма е на 7 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments