Фантастичният англоезичен дебют на Клер Дени („Chocolat“, „Bastards“, „Let the Sunshine In“) „High Life” е сред най-очакваните от нас филми за годината и сме адски нетърпеливи да разберем кога ще бъде премиерата му, както и разбира се, да видим първия трейлър. Засега обаче такъв нямаме и единственото, по което можем да съдим каква форма ще придаде Дени на любопитната концепция, са няколко нови снимки.

Припомняме, че „High Life” ни отвежда в дълбокия космос. Отвъд нашата слънчева система, където Монте и неговата дъщеря Уилоу живеят в пълна изолация на борда на космически кораб. Самотен човек, чиято стриктна самодисциплина е защита срещу сексуални желания – собствените му и тези на другите, Монте е станал баща против волята си. Неговата сперма е използвана, за да оплоди Бойс – младата жена, която ражда Уилоу. Те са членове на екипаж от затворници: космически престъпници, осъдени на смърт. Опитни зайчета, изпратени на мисия до най-близката до Земята черна дупка. Сега са останали само Монте и Уилоу. И Монте е променен. Чрез дъщеря си, той за първи път изпитва всепоглъщаща любов. Уилоу пораства и става младо момиче, а след това и млада жена. Сами, но заедно, баща и дъщеря достигат тяхната дестинация – черната дупка, в която време и пространство спират да съществуват.

Вижте снимките.

High-Life-Claire-Denis-2 High-Life-Claire-Denis-3 High-Life-Claire-Denis High-Life-Claire-Denis-4 High-Life-Claire-Denis-9 High-Life-Claire-Denis-8 High-Life-Claire-Denis-7 High-Life-Claire-Denis-6

Кадрите изглеждат доста добре и определено личи артхаус подходът на Клер Дени, което за нас е един от големите плюсове на проекта. Не искаме да избързваме с оценки и определения, преди още да сме видели трейлър, но сме готови да се обзаложим, че „High Life” ще е една от по-добрите и паметни фантастики от последните няколко години. Но да видим.

Режисьор на „High Life” е Клер Дени („Chocolat“, „Bastards“, „Let the Sunshine In“), която е и сценаристка наравно с Жан-Пол Фаржо, Ник Лейрд и Зейди Смит. В ролите са Робърт Патинсън, Жулиет Бинош, Миа Гот, Андре Бенджамин, Ларс Ейдингер, Агата Бъзек, Юън Мичъл, Джеси Рос, Клер Тран и др.

Премиерната дата все още не е известна.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments