През последните няколко дни излязоха доста новини за двама от членовете на „Злата троица“ (Фреди Крюгер и Майкъл Майърс). Въпрос на време беше да има развитие и около третия убиец – Джейсън Ворхийс. В продължение на години имаше непрекъснати новини и опити за нов филм в поредицата „Петък 13-ти“ и всеки път, когато се ентусиазирахме, излизаха нови премеждия, които допълнително усложняваха и забавяха неговото развитие.

Преди да минем към новината на деня, нека ви опресним паметта по последните събития около поредицата. През януари 2017 бе обявено, че новият филм в поредицата ще се казва „Friday The 13th: Part 13“ и че продуцентите търсят млад актьор, който да играе Джейсън с идеята снимките да започнат през март същата година, а премиерата подобаващо да бъде на петък 13-ти октомври. В последствие проектът бе прекратен заради ниските приходи, които Rings донесе на студиото и в резултат „Mother!“ зае вакантната дата в календара. В началото на тази година бе обявено, че правата над франчайза ще се върнат при New Line/Warner Bros с надеждата новият филм да бъде стартиран, но изненадващо Виктор Милър, който написа сценария за оригиналът от 1980 година, заведе съдебен иск срещу компанията на Шон Кънингам (режисьорът на оригинала). Милър е отговорен за създаването на основните герои в поредицата и до скоро не е имал възможността да има каквито и да е искания за финансови компенсации от успеха на поредицата. Без да задълбаваме в подробности за правни клаузи само ще кажем, че наскоро бе потвърдено, че Милър спечели делото и в момента той държи правата над поредицата, което ни довежда и до днешната новина…

friday-the-13th-img01-20181029

Известния баскетболист ЛеБрон Джеймс има желание да продуцира новия филм от поредицата. ЛеБрон е последният човек, когото бихме свързали с въпросния франчайз, но се оказва, че той е голям фен и в момента води сериозни преговори с Vertigo Entertainment, с надеждата да продуцира бъдещият филм.

Отново напомняме, че „Хелоуин“ направи фурор в бокс-офиса през изминалите две седмици и доказа, че стари и забравени поредици все още имат фенбаза и бъдеще на големия екран. Имайки предвид и успеха, който Vertigo постигнаха с продуцирането на хита от миналата година „То“, както и „Предизвестена смърт„, „Гняв“ и „The Strangers“ – няма никакво съмнение, че успехът на продуцентската компания е в кърпа вързан, стига да се действа навреме. Последният филм от поредицата „Петък 13-ти“ излезе през 2009 г. и ни допадна. Въпросът е дали ще получим нов филм догодина или студиото ще реши да се забави още малко и да го пусне през 2020 г. по случай 40-годишнината на поредицата (точно както направиха Blumhouse с „Хелоуин“).

Има много хора, които искат да видят Джейсън Ворхийс обратно в действие (включително и ние), така че тази новина ни възвръща ентусиазма и се молим този 13-ти филм да не се окаже наистина фатален за нея, а по-скоро като прераждане и осигуряване на нейното бъдеще.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

    1. ЛеБрон едва ли ще има пръст в сценария или режисурата. По-скоро ще има мнение за кастинг-а – сигурно ще набута себе си или някой негов приятел, който да е comic relief. Според мен той просто влиза смело със зелените кубинки напред, за да придвижи нещата, а оттам нататък други хора ще се занимават с подробностите. Или поне на това се надявам. We shall wait and see…

    2. Сигурно, просто мн. ме е яд, че Гузиковски/Айснер проектът се разпадна. Можеше да е нещо далеч по-класно от средностатистически слашър сикуъл.