Преди няколко месеца ви разказахме, че Гай Ричи планира да се завърне към корените си със следващия си проект „Toff Guys”. Вече няколко поредни пъти гледахме как английският режисьор поема вече установена интелектуална собственост и я довежда до екран със смесени резултати. Винаги обаче той намира начин да прокара поне малко от разпознаваемия си стил и чар дори и в най-студио-контролираната продукция – първите 20-ина минути на „Крал Артур: Легенда за меча” са отявлена препратка към „Гепи”, „Две димящи дула” и „Рокенрола”.

Без значение как се получиха в крайна сметка и „Артур”, и „Шерлок Холмс”, и какво ще стане с „Аладин”, Гай Ричи си е завоювал нестихващ киноманските интерес именно с криминалните си драма-комедии. Затова и много се радваме на новината, пристигаща ексклузивно от Variety, че актьорският състав на „Toff Guys” ще бъде поведен от Матю Маконъхи, Кейт Бекинсейл и Хенри Голдинг.

матю маконъхи

Изключително ни е лесно да си представим Маконъхи като „Оклахомски милиардер”, който ще купува наркобизнеса на английски бос, във филм на Гай Ричи. Да бъде чаровен, едновременно и противен, докато изстрелва майтапчийски диалог и се отдава на насилие – та той Маконъхи е роден за това! Виждали сме как го прави много пъти, до една или друга степен, а в същото време нямаме усещането, че героите му се повтарят и че се е вкарал в нова праволинейна канавка, в каквато всички знаем, че стоя години наред. В последните години с „Mud”, с „Magic Mike”,с „Killer Joe”, Маконъхи не се страхува да се наклони повече и повече към тъмнината на героите си, като в същото време никога не изгубва симпатията на публиката – истинско удоволствие е за гледане.

хенри голдинг
Хенри Голдинг

Хенри Голдинг се изстреля на световната сцена тази година и с едва два филма зад гърба си (“Crazy Rich Asians“и „Лесна услуга”), вече е масивна звезда, с точния имидж и поведение на „много британски” джентълмен, като какъвто е описан наркобосът, който ще продава марихуанения си бизнес на Маконъхи. А Кейт Бекинсейл от години ни е адски симпатична, най-вече като личностно присъствие, но и като актриса – беше великолепна в „Love & Friendship” например и все се надяваме да я виждаме повече в качествени продукции, а не боклуци като милионите части на „Underworld”.

Toff Guys” е написан от Гай Ричи, заедно с Марн Дейвис и Айвън Аткинсън, и е закупен като проект на фестивала в Кан тази година за повече от 30 милиона долара от Мирамакс. Начало на снимките ще бъде дадено, според източници, „тази есен”, т.е. в близките седмици, заради което предполагаме, че „Toff Guys” ще излезе преди евентуален трети „Шерлок Холмс”, обявен за края на 2020г. За сега обаче официална премиерна дата все още няма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Много е хубава роклята на Кейт …
    На 100 % аре на баас, че сиччки във филма ще са ‘ного куул…а също Гай ще е най-куул…

  2. Гай Ричи и Матю Маконъхи… Очаквано добра комбинация! А за Кейт- нямам думи.?