лена дънам

Очевидно няма сила, която да спре устрема на Лена Дънам: въпреки здравословните проблеми, личните възходи и спадове – и по отношение на популярност, и като самочувствие, а и като психическо здраве, създателката, сценарист, продуцент и звезда в сериала на НВО „Girls” вече има планове за нов проект. Става дума за  „A Hope More Powerful Than the Sea” – адаптация по истинска история, първоначално споделена на сцената на TED от главния говорител на Върховния комисариат за бежанците на ООН Мелиса Флеминг, а впоследствие допълнена като книга и издадена от Flatiron Books. Книгата носи заглавието „A Hope More Powerful Than the Sea: One Teen Refugee’s Incredible Story of Love, Loss, and Survival” и разказва за съдбата на младата Доа Ал Замел, която преживява кошмарно корабокрушение и като по чудо, въпреки всичко успява да спаси себе си и две дечица от водната бездна.

Най-важният акцент в този проект е факта, че фокусът попада върху истинската история на сирийско момиче, което се опитва да намери нов живот в Египет, а впоследствие решава да потегли към Европа, рискувайки всичко в името на жадуваната свобода и живот далеч от войната в родината. Продуценти на бъдещия филм са Стивън Спилбърг и Дж. Дж. Ейбрамс и именно те са решили да поверят историята в ръцете на Дънам, като разчитат тя да предложи адекватен поглед към адаптацията. Колкото и да сме скептични към нейните способности когато става въпрос за подобни драматични събития, след като самите Спилбърг и Ейбрамс са си я харесали – ние оставаме безмълвни и в очакване да видим резултат.

Ето какво гласи официалният синопсис на книгата:

 „A Hope More Powerful Than the Sea” проследява живота на 19-годишната Доа Ал Замел – сирийско момиче, чийто живот се преобръща през 2011 година с началото на безмилостната гражданска война в нейната родина. Доа и годеникът й Басем решават да търсят убежище, сигурност и образование в Европа, но четири дни след като потеглят на път в морето, натоварени заедно с още 500 бежанци на разнебитена рибарска лодка, трафикантите са пресрещнати от друг плавателен съд, който ги удря, лодката се чупи и започва да потъва. Това е всъщност момента, в който наистина започва борбата за оцеляване на Доа…

Без посока в леденото море, без да вижда суша на хоризонта, сред останките от разбилата си лодка и плуващи около нея трупове, Доа се крепи над повърхността благодарение на детски пояс и придържа две малки деца до себе си. Децата са поверени в ръцете на Доа от родителите им, които потъват в морето след корабокрушението – тя и всички останали са били натоварени на опасно препълнена лодка, потеглила към Италия и нов живот в Европа. В продължение на дни Доа успява да се задържи над водата, моли се да бъде спасена и пее на децата – тя не трябва да губи надежда, трябва да остане жива заради тях…

Според Variety Paramount Pictures са застанали зад  „A Hope More Powerful Than the Sea”, като компаниите на Спилбърг и Ейбрамс – Amblin Entertainment и Bad Robot – ще продуцират бъдещия филм, заедно с Ариф Хюсеин като продуцент. Много е рано да се очакват реални дати като начало на снимки и разпространение – бъдете сигурни, че при развитие на проекта ще ви информираме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Спадовете по отношение на психическото й здраве са си ебали мамата.