кейт бланшет

Кейт Бланшет е поредният изключителен майстор на превъплъщения, който е изкушен от възможностите, предлагани от малкия екран. Сред основните му преимущества са многообразието от канали и стрийминг платформи и размахът, с който са финансирани и реализирани (голяма част от) продукциите.

Deadline и Variety съобщават, че Бланшет е ангажирана в нова поредица на FX – „Mrs. America”, където ще влезе в ролята на една от водещите дами на антифеминисткото движение в Щатите – Филис Шлафли, католичка, консерваторка до мозъка на костите си и върл противник на модерния феминизъм, противопоставила се на ратифицирането на поправката за равни права. Поредицата ще представи културната война от 70-те години, както и известни феминистки като Глория Стейнем, Бети Фридън, Шърли Крисхолм, Бела Абзуг, Джил Ръкелсхаус. Работата на тази „втора вълна” в движението за равни права на жените ще бъде представена през очите на Шлафли и ще стане ясно как напрежението в обществото помага за промяната в политическия и културен климат на САЩ.

Сценарист на „Mrs. America” е канадката Дави Уолър (няма как да не е жена, нали – при такава тематика), известна с работата си по поредиците „Момчетата от „Мадисън Авеню” и „Halt and Catch Fire”; тя ще бъде също продуцент и шоурънър. В продуцентските ангажименти ще й помагат Стейси Шер („Джанго без окови”, „Ерин Брокович”) и Коко Франчини. Ето какво споделя самата Бланшет:

Чувствам се привилегирована да работя с този продуцентски екип за готовите на всякакви рискове и провокации хора от FX. Няма по-подходящо време от днешния ден за потъване в подробностите на близкото минало и разкриване на детайли, който са изключително актуални дори след няколко десетилетия…

Майсторка на всевъзможни образи, в абсолютно различни, силни и пълнокръвни превъплъщения, Кайт Бланшет е безспорно една от най-великите актриси на съвремието ни. Два са филмите, с които се забавлява през 2018 – „Мистерията на къщата с часовника” и „Бандитките на Оушън”, а през 2019 ще се появи в „Where’d You Go Bernadette” на Ричард Линклейтър. Макар все още да няма конкретна информация, свързана с излъчването на деветте епизода на „Mrs. America”, очаква се продукцията да започне работа през 2019 година.  Ще се ослушваме за новини по темата и ще споделяме ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *