Известни са пристрастията на екипа ни към един от безстрашните британци, които се захващат с роли-провокации – и често се справят с историите и персонажите много по-вдъхновяващо, отколкото сме очаквали. В опит да забравим „Тъмната кула“, но с особено удоволствие дори и от епизодичните му появи в Marvel-ските авантюри, Идрис Елба продължава да е един от актьорите, които много уважаваме. Затова и е неизбежно да приемем с разбиране присъединяването му към франчайза „Бързи и яростни“ (както споменахме преди известно време, Елба е прекалено добър за „Hobbs and Shaw“), и няма да пропуснем да представим едно тийзър-че от Instagram-стената на Скалата, в което Елба е в образа на обещания злодей и си „играе на тяхната площадка“.

И сега идва ред на по-важната и супер-вдъхновяваща новина!

Според Variety Идрис Елба в момента преговаря за участие в предстоящата адаптация на великия мюзикъл „Котките“ („Cats“) на Андрю Лойд Уебър. Легендарното сценично шоу се играе в продължение на десетилетия и на Бродуей, и в Лондон, екипите на страхотните музикални театри гостуват и по света, за да разказват чаровната приказка за практичните котки на Т. С. Елиът. Амбициозната киноадаптация е дело на Том Хупър, а до момента в екипа му са се включили великолепната Дженифър Хъдсън, поп-звездата Тейлър Суифт, Джеймс Корден и легендата Иън Макелън.

Идеята за поканата към Идрис Елба е той да влезе в ролята на прочутия „цар на криминалните дела“ Макавити, за когото се носят легенди в котешкото царство. Съблазнител, подбудител и главен организатор на всички пакостливи случки, Макавити винаги се изчезва от местопрестъплението, без да остави и следа от подозрение… Ще му отива на мистър Елба тази роля, като единственото ни съжаление е, че котаракът няма солова партия в мюзикъла, а ни се щеше да чуем как би се справил прочутия DJ и с музикално предизвикателство от мистър Лойд Уебър…

Продуценти на „Котките“ („Cats“) са режисьорът Хупър, както и Тим Бивън и Ерик Фелнър от Working Title, както и продуцентката на „Клетниците“ – Дебра Хейуърд, която предлага за първи път идеята на Working Title. Копродуценти са Monumental Pictures и The Really Useful Group, а в ролята на изпълнителни продуценти влизат Стивън Спилбърг, самият легендарен композитор и Анджела Морисън. При все, че снимките още не са започнали, Universal Pictures вече имат очаквания „Котките“ да се превърне в хит по празниците догодина – премиерата му е предвидена за 20 декември 2019 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *