Marvel Studios' CAPTAIN MARVEL Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson)

Преди два дни Entertainment Weekly представиха дългоочаквания официален поглед към предстоящия „Captain Marvel”, който е важен за Marvel и киновселената им, не само като първия им солов филм с главен герой жена, но и като развитие на историята, която приключи трагично за половината от Отмъстителите и живите същества във Вселената в „Отмъстителите: Война без край“ (може би си спомняте финалната сцена на филма, която е отпратка именно към Капитан Марвъл).

Но не очаквайте Капитан Марвъл, в изпълнение на Бри Ларсън, да се изправи лице в лице с Танос и така да оправи нещата, защото действието на „Captain Marvel” се развива в миналото, през 90-те години на ХХ в. В центъра на филма е пилотът Каръл Денвърс – човек с ДНК на крий, която в началото на разказа живее на планетата на крий Хала, където е част от елитен отряд от космически полицаи, наречени Старфорс. Обещанието е, че когато срещаме Денвърс, силите ѝ са напълно развити и няма да станем свидетели на класическа „origin“ история.

Освен Бри Ларсън като Каръл Денвърс/Капитан Марвъл, на първите снимки от филма ще видите още няколко познати лица. Самюъл Л. Джаксън като младия Ник Фюри (поне на снимката подмладяването му изглежда отлично), Кларк Грег като агента на S.H.I.E.L.D. Фил Колсън, Лий Пейс като Ронан Обвинителя (злодеят от „Пазители на галактиката“), който по това време е уважавана фигура на Хала, и Джимон Хонсу като Корат, който е част от Старфорс. На кадрите ще видите още и Джуд Лоу, като мистериозен член на Старфорс, чието име все още не знаем, Лашана Линч като Мария Рамбоу, най-стария приятел на Денвърс и колега пилот, както и Бен Менделсон като основния злодей на филма Талос и в двете му форми – човешка и скръл.

captain-marvel-images-ew-2 джуд лоу и бри ларсън Marvel Studios' CAPTAIN MARVELLeft: Talos (Ben Mendelsohn) Marvel Studios' CAPTAIN MARVELCarol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson) самюъл джексън Marvel Studios' CAPTAIN MARVELCarol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson) Marvel Studios' CAPTAIN MARVELMaria Rambeau (Lashana Lynch) captain-marvel-images-ew-5 captain-marvel-images-ew-6 captain-marvel-logo captain-marvel-ew-cover-20180907

Любопитни сме какво ще се получи с „Captain Marvel” и дали ще е успешен. Или по-скоро не дали ще е успешен, а колко. В очакване сме на първия тийзър трейлър, който трябва да се появи скоро, за да видим дали ще става дума за някой от филмите по калъп на Marvel (без задължително да го казваме в отрицателен аспект) или ще видим някое от по-смелите им и различни заглавия.

Режисьори на „Captain Marvel” са Анна Боден и Райън Флек („Mississippi Grind”, „Half Nelson”), а сценарият е дело на Мег Лефов („Отвътре навън“), Никол Пърлман („Пазители на галактиката“), Женива Робъртсън-Дуорет („Tomb Raider: Първа мисия“) и Лиз Флахив & Карли Менш („Glow“). В ролите са Бри Ларсън, Джуд Лоу, Самюъл Л. Джаксън, Бен Менделсон, Кларк Грег, Лий Пейс, Джимон Хонсу, Лашана Линч, Джема Чан, Алхенис Перес Сото и др.

Премиерата е 8 март 2019 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Баси, младият Джаксън, поне на снимка, изглежда плашещо убедително, докато Ларсън продължава да има вид на пача.

  2. „докато Ларсън продължава да има вид на пача“ И аз това си помислих деба.