23 години след първата си поява Гордън Геко отново е в играта с „Уолстрийт: Парите никога не спят”, който според предварителните резултати е успял да спечели 19 млн. долара за първите три дни от разпространението си. Ако след излизането на окончателните резултати тези 19 милиона останат непроменени, това ще означава най-голям уикенд (без да се взима предвид инфлацията) в кариерите както на Оливър Стоун, така и на Майкъл Дъглас. Предишните рекорди на двамата са „Световният търговски център” – 18, 7 млн. за Стоун и „Нито дума” – 17 млн. за Дъглас.

На втора позиция с 16,3 млн. каца анимационният проект на Зак Снайдър Легенда за пазителите”, с който уви, ние се разминахме. Предвид широкото разпространение, цените на 3D билетите, агресивната рекламна кампания и не на последно място, големия бюджет, този резултат не е никак висок. Общо взето е по-малко от това, което се счита средно за жанра: „Как да си дресираш дракон” – 30,3 млн. и „Облачно с кюфтета” – 43,7 млн.

След като миналата седмица оглави класацията с повече от очакваните и доста прилични 23.8 млн., сега „The Town” отбелязва най-ниския спад на филм от топ 10 – 32,7 %, което му отрежда третото място с приходи от 16 млн. Не е изключено след излизането на окончателните резултати той да се окаже и на втора позиция. До момента вторият голям режисьорски проект на Бен Афлек има 49,1 млн., което е малко по-малко от подобния нему „От другата страна”, който за същия период е инкасирал 56,9 млн. Все пак бюджетът на филма е 37 млн., което ще рече, че за момента той се справя повече от отлично.

На четвърта позиция „Easy A” отбелязва стандартен за такъв род филми спад от 39,7% и прибавя нови 10,7 милиона на сметката си, която за първите десет дни от разпространението му възлиза на 32,8 млн. Това при бюджет от 8 млн. си е повече от фантастично.

Топ 5 закръгля последното голямо, ново предложение за тази седмица „You Again”, където се подвизават няколко наши любимки, и който общо взето катастрофира с 8,3 млн., което е по-малко дори и от тъпотии като „Когато си в Рим”.

Тази седмица „Генезис” стана единственият филм от 2010 г., който може да се похвали с 11 седмици в топ 10. („Аватар” има 12, но той дебютира през 2009 г.) До момента хитът на Кристофър Нолан има 287,051,000 долара само в САЩ и 755,151,000 в световен мащаб.

Тази седмица, за пети пореден уикенд, филмите от Топ 10 не успяват да преминат границата от 90 милиона. Те са донесли приходи от 89,3 милиона, което е с 13% повече от миналата година, когато „Облачно с кюфтета” остана на първа позиция с 25 млн., и със 17% повече от 2008 г., когато „Орлово око” дебютира начело на класацията с 29,2 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *