джулия робъртс

Лятото приключи, а зад ъгъла се задава есента – периодът, който по една или друга причина сме свикнали да свързваме с качествено кино и телевизия. Един от проектите от този период, който очакваме със сериозен интерес и има потенциал да бъде нещо наистина специално, е психологическият трилър сериал „Homecoming“ на създателя на „Mr. RobotСам Исмаил, който адаптира популярния едноименен fictional подкаст на Илай Хороуиц и Майка Блумбърг.

Homecoming“ бележи първата главна роля на Джулия Робъртс на малкия екран и разказва за Хайди Бъргман (Робъртс), която работи в Homecoming Transitional Support Center – база, помагаща на войници да направят прехода към цивилен живот. Години по-късно Хайди се изправя срещу истината, за това защо е напуснала работата си, когато служител на Министерството на отбраната (Шей Уигам) идва при нея с множество въпроси и тя осъзнава, че има друга версия на историята, която тя разказва на самата себе си…

Досега от сериала сме виждали единствено снимки и кратък атмосферен тийзър, но вече е време за първи трейлър, който потвърждава очакванията, които имаме към Сам Исмаил за качествена и разчупена визия и акцент върху психологическите измерения на ума. Вижте.

Ние пък не сме никак „worried”. Изглежда чудесно – и чисто визуално (с различните формати), и повествователно, и чисто като заявка за дълбочина на историята. Разбира се, всичко може да се окаже просто претенция и майсторство в монтажа на реклами, но ние сме оптимисти. Освен това се надяваме, че „Homecoming“ ще бъде по-добър (и оригинален) от „Mr. Robot“, който, за разлика от много хора, които сега ще скочат, не намираме за нищо чак толкова специално и зарязахме овреме.

Ето и една идея по-подробен синопсис, както и поредица „character“ банери на основните действащи лица:

Homecoming“ разказва за Хайди Бъргман (Робъртс), която работи в Homecoming Transitional Support Center – база, помагаща на войници да направят прехода към цивилен живот. Един от тези войници, нямащ търпение да започне следващата фаза от живота си, е Уолтър Круз (Стивън Джеймс), а човекът, който наблюдава работата на Хайди и ръководи базата, е Колин Белфаст (Боби Канавали) – амбициозен чиновник, чиито маниакални изисквания загатват за нечисти мотиви.

Четири години по-късно Хайди е започнала нов живот в малко градче, където живее с майка си (Сиси Спейсик) и работи като сервитьорка. Когато служител на Министерството на отбраната (Шей Уигам) идва при нея с въпрос защо е напуснала предишната си работа в центъра, Хайди започва да осъзнава, че истината е съвсем различна от историята, която разказва на самата себе си…

homecoming_ver3_xlg homecoming_ver4_xlg homecoming_ver5_xlg плакат

Режисьор на всичките 10 епизода на „Homecoming“ е Сам Исмаил („Mr. Robot“), а сценарият е на създателите на оригиналния подкаст Илай Хороуиц и Майка Блумбърг. В ролите са Джулия Робъртс, Стивън Джеймс, Боби Канавали, Сиси Спейсик, Шей Уигам, Алекс Карповски, Дермът Мълруни, Хонг Чау, Джереми Алън Уайт, Сидни Поатие и др.

Премиерата на „Homecoming“ е на 2 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *