narcos mexico с диего луна

След три „колумбийски” сезона на „Narcos”, Netflix премества сцената на борбата за територии и влияние в един от най-доходоносните нелегални бизнеси в света в Мексико, но… това го знаем от края на миналата година. И независимо, че вече се вижда краят на настоящата 2018, стрийминг-гигантът не е „залял” онлайн-пространството с очакваното количество визуални материали. Изчакахме си „чакалото” за нещо повече като кадри от „Narcos: Mexico” – не само заради популярността на сериала и от уважение към феновете му, но и защото Диего Луна ни е особено голям любимец, но… не би. Пълен трейлър до момента не се е появил.

Но кадри все пак има и с тях Netflix анонсират „създаването на империя” в друга държава. Кратки са, но са интересни и приковават вниманието. Не сме сигурни дали не е най-вече заради интензивния ритъм, в който е решена визията, но определено и това играе важна роля за предварителната ни (положителна) настройка.

Интересен е акцентът върху героите, поставен в сезон №4 – Диего Луна влиза в ролята на Анхел Феликс Гайардо, известен с прозвището Кръстника, който през 80-те години на ХХ век обединява отчаяните трафиканти и създава картела Гуадалахара, който след залавянето му от властите през 1989 година се разпада, но влиянието му се усеща и до ден днешен. Майкъл Пеня пък се превръща в Кики Камерена, който е семеен мъж, но и работи под прикритие за Агенцията за борба с наркотиците. И точно когато започва да подозира, че в известен смисъл работата му напредва, Камерена осъзнава, че е подценил жестоко сложната организация, създадена от Гайардо. Ето какво още може да се научи от официалния синопсис на новия сезон на поредицата:

Оттеглайки се от Колумбия, където „Narcos” имаше три сезона, „Narcos: Mexico” ще потърси детайли около началото на модерната война за нарко-територии, като се върне към корените й, които са във времето на неорганизирания, свободен трафикантски живот в Мексико. Конфедерацията между хората, които отглеждат растения, и дилърите на дрога постепенно се трансформира в прочутия картел Гуадалахара – това става през 80-те години, когато Феликс Гайардо (Луна) поема ръководството му и обединява трафикантите, за да изгради една империя.

Когато Кики Камерена (Пеня) се премества с жена си и малкия си син от Калифорния в Гуадалахара, той е назначен на нова позиция в Агенцията за борба с наркотиците и скорострелно разбира, че новите му задължения са доста по-предизвикателни от всичко, което той някога би могъл да си представи… По закона на взаимосвързаните събития, колкото повече информация събира Кики и се въвлича в мисията на Феликс, толкова по-сериозни промени настъпват в търговията с наркотици и във войната с нея – конфликт, който ще се помни с години напред във времето!

narcos

Макар да сме доволни от изясняването на фокуса на предстоящия сезон, това не отменя разочарованието ни от липсата на повече кадри с Диего Луна в действие. „Narcos: Mexico” ще бъде на разположение в платформата Netflix от 16 ноември 2018 – и тогава вече ще започнат традиционните сравнения с предишните сезони. Очакваме да видим дали ще издържи на критическите погледи!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *