клер фой

Сила, категорична безпощадност и енергия излъчва новият трейлър на дълго очаквания „Момичето в паяжината” („The Girl in the Spider’s Web”), режисиран от Феде Алварес, а Клер Фой  демонстрира завидна увереност в ролята на култовия главен персонаж на поредицата „Милениум” Лисбет Саландер. Тези впечатления може би остават у зрителя благодарение на интензивния монтаж и включването на кратки погледи към епизоди, които обещават сериозен екшън и напрежение, но… докато не излезе филма и не видим с очите си финалния резултат, винаги над очакването ще тегне сянката от неизбежното сравнение с „Мъжете, които мразеха жените” на Дейвид Финчър с Руни Мара и Даниел Крейг.

Съвсем естествено е рекламната кампания на Sony да се фокусира върху „момичето”, оплетено в мрежи от връзки между врагове и съюзници, но в новия трейлър и неговата международна версия (която е дори е по-добра като структура и монтаж) присъстват активно почти всички персонажи, които очакваме да срещнем във филма. Вижте за какво иде реч!

Може би разглезени от силните, но по-миловидни образи, в които сме срещали до момента Клер Фой, не можехме да си представим съвсем ясно какво да очакваме от нейната Лисбет. С разбирането, че сравненията с Нуми Рапас и Руни Мара завинаги ще тегнат над тази роля, трябва да споделим, че видяното до момента ни харесва – корава и безпощадна е, и нима не очакваме точно това от Саландер? В новия трейлър радва с появата си и злата сестра-близначка на Лисбет, в чиято роля влиза откритието на „Blade Runner 2049Силвия Хукс.

Ето отново обобщението-официален синопсис, с който продуценти и разпространители смятат да привличат зрители за подготвяния психологически трилър:

Младата компютърна хакерка Лисбет Саландер и разследващият журналист Микаел Блумквист се оказват оплетени в мрежа от шпиони, кибер-престъпници и корумпирани държавни служители… Лисбет Саландер, култовият главен персонаж в прочутата книжна поредица „Милениум”, създадена от Стиг Ларшон, се завръща на екран в „Момичето в паяжината” („The Girl in the Spider’s Web”), първа адаптация на бестселъра „Онова, което не ме убива”, написан от Давид Лагеркранц. Носителката на „Златен глобус” и звезда от „The Crown” Клер Фой ще влезе в ролята на предизвикателната героиня под режисурата на Феде Алварес („Don’t Breathe”, римейка на „Evil Dead”), а сценарият е дело на Стивън Найт („Peaky Blinders”), самия Алварес и Джай Басу. Останалите роли са разпределени между Сверир Гуднасон (Блумквист), Силвия Хукс, Камерън Бритън, Лейкит Станфийлд, Стивън Мърчант, Вики Крийпс и Клаес Банг.

Премиерата на филма е на 9 ноември 2018 – тогава ще стане ясно отговорил ли е по достоен начин на предизвикателството уругвайския режисьор Алварес или филмът му ще остане завинаги в сянката на сравненията с Финчър…

girl_in_the_spiders_web_ver2_xlg girl_in_the_spiders_web_ver3_xlg girl_in_the_spiders_web_ver4_xlg

 

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Никакъв шанс да е добър, колкото Финчъровия, но очаквам да е по-гледаем от скучната и безстилна шведска трилогия.