prospect с педро паскал

През последните дни като че ли всичко беше Венеция и Торонто и мъничко (с тенденции да се увеличава) Fantastic Fest, но едно от най-любопитните и интересни заглавия, които очакваме тази година, идва от SXSW (South by Southwest). Става дума за независимия фантастичен проект „Prospect“ на дебютиращите в голямото кино Зийк Ърл и Крис Калдуел, които адаптират собствения си амбициозен „coming-of-age“ късометражен филм.

Prospect“ е „космически уестърн“, разказващ за младо момиче (Софи Тачър) и нейния баща (Джей Дуплас), които пътуват до отдалечена луна с надеждата да забогатеят. Те са подписали договор да съберат скъпи ресурси от голямо находище, скрито дълбоко в токсичната гора на луната. Но има и други (Педро Паскал), които обикалят пустошта и работата им бързо се превръща в борба за оцеляване. Принудена да се бори не само с другите безскрупулни обитатели на гората, но и с размътените от алчността решения на собствения ѝ баща, момичето открива, че трябва да намери свой собствен път за бягство.

В началото на март видяхме доста обещаващ тийзър на „Prospect“, а сега е време да видим и пълен трейлър, който бележи наскоро обявената премиерна дата на филма и ни дава далеч по-добър поглед върху историята. Вижте.

Това, което виждаме от „Prospect“ в рекламите, ни допада адски много. Страшно харесваме фантастики в ретро-стил, а както споменахме и миналия път, тук в това понятие не влиза единствено визуалната стилистика и звуковия дизайн (филмът е сниман с руски ретро обективи, а за саундтрака са използвани средновековни инструменти), но и самата история, която сякаш е взета директно от златната ера на Джон Кембъл и „Astounding Science Fiction“.

Фестивалните отзиви за „Prospect“ са изключително положителни – сравненията са най-вече със страхотния „Луна“ на Дънкан Джоунс, което допълнително ни надъхва и нямаме търпение за филма. Ще ни се да има повече такива проекти. В добавка вижте и един постер.

плакат

Режисьори и сценаристи на „Prospect“ са Зийк Ърл и Крис Калдуел, а в ролите са Софи Тачър, Джей Дуплас, Педро Паскал, Андре Ройо, Шийла Ванд, Ануан Глоувър и др.

Премиерата на филма ще бъде на 2 ноември в кината Regal Cinemas, а в началото на 2019 ще се появи и VOD на платформата SingularDTV.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *