Кенет Брана като Еркюл Поаро в „Убийство в Ориент Експрес”
Кенет Брана като Еркюл Поаро в „Убийство в Ориент Експрес”

Понякога е много трудно да се възпреш и да помислиш трезво – правилна ли е посоката, това ли е начина за реализиране на творческите усилия?! Дълбоко уважаваният Кенет Брана вече реализира една адаптация по Агата Кристи – и ние споделихме разочарованието си от прекалено големите очаквания по адрес на „Убийство в Ориент Експрес”. Но очевидно нито той, нито 20th Century Fox имат намерение да се съобразят с не особено сериозните боксофис резултати на този нов римейк и да преосмислят идеята за работа по „Смърт край Нил” – напротив, решили са да го бъде!

В романа от 1937 година брилянтният следовател Еркюл Поаро е на почивка в Египет – и му се налага да разплете поредната убийствена загадка. Макар все още да няма подписан договор, очакването е Кенет Брана да се появи отново в ролята на Поаро и режисьор на проекта. За сценарист е ангажиран Майкъл Грийн – единственото сигурно засега име в проекта, който в последно време е работил по „Убийство в Ориент Експрес”, „Logan”, „Blade Runner 2049” и „Американски богове” на Starz.

Продуцентите следват проста логика – макар приходите да не са впечатляващи (148 милиона долара засега), бюджетът на предишната криминална авантюра е сравнително скромен (55 милиона долара), следователно си струва да се инвестира време и усилия, за да се продължи криминалната тема и връщането към класическите произведения на Агата Кристи. И отново Брана ще бъде „застрашен” от сравнение с Поаро на Питър Устинов, както и с актьорското съзвездие от адаптацията, реализирана през 1978 година.

Опитваме се да бъдем резервирани на този етап, за да не се окажем в плен на разочарованието – ще очакваме избора на актьорски екип да ни вдъхне малко оптимизъм и ще се опитаме да бъдем максимално обективни при финалната среща с готовия филм.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Явно са свършили оригиналните сценарии, че се прибягва до МЕГА скуката Агата Кристи…

 2. „Но очевидно нито той, нито 20th Century Fox имат намерение да се съобразят с не особено сериозните боксофис резултати на този нов римейк“
  Много неадекватнa авторка, отново……. продължение ще има именно защото е боксофис хит , не не става въпрос, че ще направи половин милиард, но при бюджет от 55 млн и крайни приходи, които ще са около 250 млн, това ще бъде филм направил 4 х бюджета си.

  1. Конкретно уточнение по този (финансов) въпрос присъства в третия абзац на новината.
   Съветът ми е да се чете цялостната информация ПРЕДИ да се сипят квалификации.
   И не – при тези имена и с предварителните заявки за грандиозен успех, „Убийство…“-то НЕ Е боксофис хит 😀

  2. He беше някакъв супер хит, но със сигурност е успешен филм. Дано вторият е по-качествен от първия обаче.